11:35 03.08.2020

Поліція охорони коштуватиме "Укрзалізниці" 250 млн грн щорічно - член наглядової ради УЗ Лещенко

1 хв читати
Поліція охорони коштуватиме "Укрзалізниці" 250 млн грн щорічно - член наглядової ради УЗ Лещенко

Залучення поліції охорони коштуватиме АТ "Укрзалізниця" (УЗ) додатково 250 млн грн щорічно, повідомив член наглядової ради компанії Сергій Лещенко.

"УЗ тривалий час намагається залучити представників поліції для присутності в потягах з метою забезпечення громадського порядку. Водночас поліція наполягає на тому, щоб такі послуги надавалися платно і трактувалися не як забезпечення громадського порядку, а як охорона. В масштабах УЗ це додаткові 250 млн грн щороку - нагадаю, без жодної компенсації збитків пасажирських перевезень", - написав він на своїй сторінці у Facebook у неділю.

Лещенко зазначив, що пасажири "Укрзалізниці" за рік платять близько 2 млрд грн ПДВ, і з цих податків утримується поліція, "тому цілком логічно, щоб гроші платників податків спрямовувалися на забезпечення громадського порядку цих самих платників податків, зокрема в потягах - силами Національної поліції України".

Він також нагадав, що транспортна міліція не супроводжує потяги з 2012 року, її ліквідували в 2015 році.

Раніше після інциденту з побиттям пасажирки потяга сполученням Маріуполь-Київ Анастасії Лугової міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що необхідно розглянути можливість повернення поліції охорони в нічні потяги АТ "Укрзалізниця".

"Укрзалізниця" також заявила, що просить правоохоронців відновити супровід пасажирських потягів далекого прямування.

Як повідомлялося, правоохоронці затримали зловмисника, що вчинив у суботу напад на пасажирку потяга №84 сполученням Київ-Маріуполь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА