16:20 03.08.2020

Головою "Укренерго" обрано Кудрицького

2 хв читати
Головою "Укренерго" обрано Кудрицького

Наглядова рада НЕК "Укренерго" обрала головою правління компанії Володимира Кудрицького.

Згідно з повідомленням прес-служби системного оператора, відповідне рішення НР ухвалила на позачерговому засіданні 2 серпня.

Вимоги до посади голови правління рада затвердила наприкінці 2019 року. Для управління процесом відбору кандидатів було залучено міжнародну компанію. Під час фінального етапу відбору кандидати пройшли співбесіди з наглядовою радою.

"Досвід та освіта пана Кудрицького у поєднанні з його переконливою професійною діяльністю в енергетичній галузі дає йому глибоке розуміння викликів, що стоять перед українським електроенергетичним ОСП. Його досвід та успішна робота на вищих керівних посадах в "Укренерго" під час трансформації сектора електричної енергії України, що наразі триває, де він успішно побудував ефективні відносини з акціонерами, регулятором, міжнародними інвесторами та іншими стейкхолдерами, разом із його лідерськими якостями стали основними чинниками в підтримку прийнятого рішення", - йдеться в повідомленні від імені НР.

Кудрицький у 2016 році прийшов до НЕК на посаду заступника директора з інвестицій, у вересні 2019-го обійняв посаду першого заступника голови правління, з лютого 2020-го виконував обов'язки керівника підприємства.

До роботи в "Укренерго" був директором із розвитку АТ "Укртранснафта", операційним менеджером і директором із внутрішнього аудиту MHP S.A., EastOne, ТНК-ВР, Grant Thornton.

Як повідомлялося, Нацрада НЕК "Укренерго", згідно з пропозицією Міністерства фінансів України, статутом компанії і рішенням наглядової ради від 6 грудня 2019 року оголосила конкурс на посаду голови правління компанії в середині січня. Прийом заявок і базового пакета документів здійснювала компанія Amrop Ukraine до 18:00 27 січня. Відповідний пакет документів для співбесіди з членами наглядової ради приймали з 28 січня до 14 лютого.

За словами екс-члена НР "Укренерго" Лева Підлесецького, до фінального етапу конкурсу пройшли п'ятеро осіб, включаючи двох діючих членів правління компанії. Один із претендентів був експатом.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК належить державі в особі Міністерства фінансів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА