19:49 05.08.2020

ГПК "Нафтогаз" у серпні продає газ побутовим споживачам за 3,24 грн / куб. м, запропонує "річний" тариф - 4,73 грн / куб. м

3 хв читати
ГПК "Нафтогаз" у серпні продає газ побутовим споживачам за 3,24 грн / куб. м, запропонує "річний" тариф - 4,73 грн / куб. м

ТОВ "Газопостачальна компанія (ГПК) "Нафтогаз України" оприлюднила ціну продажу природного газу побутовим споживачам на період з 1 до 31 серпня (тариф "Місячний", з післяплатою) в розмірі 3,24 грн / куб. м (з ПДВ, без урахування доставки).

Таким чином, у серпні пропозиція ГПК на 9,1% більше, ніж у липні (2,97 грн / куб. м).

"Ціна газу зросла на 0,27 грн / куб. м через те, що ринок входить у сезон високих цін, який, зазвичай, починається з наближенням опалювального сезону", - наголошується в повідомленні.

ГПК також оприлюднила ціну в рамках тарифу "Річний", підключення до якого буде доступно з 15 серпня. Ціна складе 4,73 грн (з ПДВ, без урахування доставки) протягом 12 місяців.

Крім того, "Нафтогаз" пропонує ще три тарифні пакети, за якими ціна визначається індивідуально: "Велика справа" (з рекомендованим місячним обсягом споживання від 100 тис. куб. м), "Зручний бізнес" (від 10 тис. до 100 тис. куб. м) і "Все включено" (до 10 тис. куб. м).

Як повідомлялося, Україна взяла на себе зобов'язання з 1 травня 2020 року повністю лібералізувати ринок поставок газу побутовим споживачам, забезпечивши умови для конкуренції в цьому сегменті. Пізніше цей термін через карантин було продовжено до 1 серпня.

З серпня з НАК "Нафтогаз України" зняті спеціальні зобов'язання з продажу газу для його подальшої поставки побутовим споживачам. Відпускна ціна НАК на газ для населення в період дії ПСО визначалася відповідно до постанови Кабінету міністрів.

На початку червня 2020 року енергорегулятор НКРЕКП вніс зміни в низку регуляторних актів, спростивши процедуру зміни постачальника газу для населення з 1 липня. Для зміни постачальника необхідно направити новому постачальнику заяву-приєднання до умов договору постачання, і він забезпечить переведення клієнта до себе. При цьому участь або отримання підтвердження з боку існуючого постачальника для домогосподарства в процесі не буде потрібна.

Раніше глава "ГПК "Нафтогаз України" Максим Рабінович в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що компанія планує зайняти мінімум 20% -ву частку на ринку постачання газу населенню.

ГПК "Нафтогаз" є підрозділом однойменної групи. У сферу діяльності ГПК на сьогодні входять поставки газу і електроенергії побутовим споживачам та бізнесу.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

Оптова ціна НАК "Нафтогаз" для постачання побутовим споживачам у рамках спецзобов’язань і ціна продажу ЦПК "Нафтогаз" побутовим клієнтам:

 

НАК

ГПК

2020 рік

грн/куб. м (с НДС и без доставки)

січень

5,58

5,87

лютий

4,74

5,01

березень

4,08

4,33

квітень

3,48

3,71

травень

2,73

2,95

червень

2,57

2,78

липень

2,76

2,97

серпень*

 

3,24

* - з серпня дію спецзобов’язань НАК завершено

Дані: НАК, ЦПК

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА