07:56 06.08.2020

ОГХК не продає титановмісні руди "Кримському Титану"

3 хв читати
ОГХК не продає титановмісні руди "Кримському Титану"

ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), в управління якого передано Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ВГМК, Дніпропетровська обл.) і Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ІГЗК, Житомирська обл.), не продає продукцію "Кримському титану".

Інформація про те, що ОГХК продає концентрат ільменіту з Іршанського ГЗК, філії АТ "ОГХК", підприємству "Кримський Титан" (Армянськ, Крим, територія, тимчасово окупована Російською Федерацією), яка була поширена в засобах масової інформації, не відповідає дійсності, - повідомляється в прес-релізі компанії з посиланням на т.в.о. голови правління ОГХК Пітера Девіса.

"Як я вже повідомляв раніше, концентрат ільменіту з Іршанського ГЗК, про який йдеться в фейкових новинах, був реалізований німецькому контрагенту. Контрагент виконав усі зобов'язання перед ОГХК у повному обсязі. Реалізація даної продукції принесла на 10 млн грн більше в порівнянні з договорами, підписаними попереднім керівництвом. До того, в порівнянні з попередньо укладеними старим менеджментом контрактами, відстрочка оплати скорочена з 120 до 15 днів. Поширення фейків про те, що ОГХК веде господарську діяльність з "Кримським Титаном" або будь-якими іншими компаніями, розташованими на тимчасово окупованих РФ територіях, є частиною проплаченою інформаційної кампанії, мета якої - дестабілізувати ОГХК і зашкодити процесу підготовки підприємства до приватизації", - наголосив Девіс, якого цитує прес-служба.

Раніше в ЗМІ пройшла інформація, що сирійське судно "SOURIA", занесене до списку санкцій США в 2016 році, яке неодноразово порушувало заборону на вхід у води Чорного моря в Криму, стоїть під навантаженням другої партії українського ільменіту ОГХК в турецькому порту Хопа (Hopa). Після навантаження воно зробить другу ходку, відключить систему АІС (AIS - Automatic Identification System - система стеження за суднами) і сховається в напрямку Керченської протоки, зазначивши, що направляється на Кавказ. Насправді ільменіт ОГХК прямує за маршрутом Одеса-Хопа-Феодосія-Армянськ, і ймовірно, що сировина державної ОГХК надійде на переробку на "Кримський Титан", з яким торгувати заборонено.

До того ж, ільменіт ІГЗК ОГХК нібито купила німецька компанія ITS International Trade & Sourcing GmbH & Co, яку пов'язують з групою "Фірташ-Фурсін-Льовочкін".

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" почала фактичну діяльність з серпня 2014 року, коли уряд України прийняв рішення про передачу йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (ВГМК, Дніпропетровська обл.) і Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (ІГЗК, Житомирська обл.). 8 грудня 2016 року ДП було перетворено в ПАТ "ОГХК", 26 грудня 2018 року - з ПАТ в ПрАТ.

ОГХК реалізує продукцію в понад 30 країн світу. Основні ринки збуту - ЄС, Китай, Туреччина, а також США і країни Африки.

Уряд в серпні 2016 року вніс ОГХК до переліку компаній, що підлягають приватизації в 2017 році. Її терміни кілька разів відкладали, востаннє - до літа в зв'язку з коронакризою і карантином. Готує ОГХК до приватизації "BDO корпоративні фінанси" в складі консорціуму Baker McKenzie, Baker Tilly Ukraine і Asset Expertise.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

НБУ АНОНСУВАВ НИЗКУ КРОКІВ ВАЛЮТНОЇ ЛІБЕРАЛІЗАЦІЇ НАЙБЛИЖЧИМИ ТИЖНЯМИ

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

Більшість банкірів очікують зниження облікової ставки НБУ на 0,5 п.п.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА