13:28 10.08.2020

Група "Текстиль-Контакт" запустила в Чернігові виробництво медодягу з високим ступенем захисту

2 хв читати
Група "Текстиль-Контакт" запустила в Чернігові виробництво медодягу з високим ступенем захисту

 Торговельно-виробнича група "Текстиль-Контакт" (Київ) розпочала виробництво в Чернігові медичного одягу з високим ступенем захисту на новому дочірньому підприємстві "ТК МедЗахист", повідомив власник компанії Олександр Соколовський.

"Нове підприємство - це вже понад $500 тис. інвестицій (близько $350 тис. - обладнання, його доставка та розмитнення, решта - закупівля сировини та ремонт приміщення) і 20 нових робочих місць. Плануємо запустити другий потік у другу зміну, довести кількість співробітників до 30 і вийти на обсяг виробництва в 25 тис. захисних комбінезонів на місяць із найвищим, шостим ступенем захисту", - написав Соколовський у Facebook.

Він нагадав, що для нового виробництва закуплено німецьку виробничу лінію PFAFF з 12 од. сучасного обладнання для ультразвукового зварювання, яке забезпечує повну герметизацію швів і максимальний захист від проникнення газів, вірусів і бактерій. При цьому обладнання можна перепрофілювати під будь-який інший одяг, не лише медичний.

"За цей час (до надходження обладнання - ІФ) ми підготували й відремонтували приміщення, закупили сировину, уклали перші контракти на постачання медодягу. В липні обладнання надійшло. Розмитнили, змонтували й уже кілька днів як запустили", - повідомив власник компанії.

За його словами, компанія має намір працювати і на внутрішній ринок, і на Європу.

"З 1 серпня нарешті Кабмін зняв обмеження на експорт. І в понеділок уже прилітає один із потенційних замовників (з Іспанії), знайомитиметься і з новим, і вже з наявним виробництвом і вивчатиме наші експортні можливості", - повідомив Соколовський.

На офіційному відкритті нового виробництва були присутні голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, мер міста Владислав Отрошенко.

"Треба зазначити, що в Чернігові цінують інвесторів і реально їм допомагають. Або, як мінімум, не заважають, що в повсякденній роботі не менш важливо", - наголосив Соколовський.

"Сподіваємося, що саме українські виробники, нарешті, стануть стратегічними постачальниками для Міністерства охорони здоров'я України", - резюмувала у Facebook глава асоціації "Укрлегпром" Тетяна Ізовіт з нагоди відкриття нового виробництва.

"Текстиль-Контакт" - одна з найбільших торговельно-виробничих груп на ринку легкої промисловості України - заснована в 1995 році. Нині це холдинг, який об'єднує різні напрями активів: оптова та роздрібна торгівля, імпорт тканин, фурнітури та домашнього текстилю, а також пошиття спецодягу. Компанія має швейні фабрики в Києві, Одесі, Лубнах і Чернігові, власне виробництво тканин у Чернігові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА