19:30 10.08.2020

Нафта продовжує дорожчати, Brent торгується близько $ 44,87 за барель

2 хв читати
Нафта продовжує дорожчати, Brent торгується близько $ 44,87 за барель

Ціни на нафту еталонних марок продовжують рости в ході торгів у понеділок на тлі сигналів Вашингтона, що зазначають зрослу ймовірність прийняття нових стимулюючих заходів, які можуть підвищити рівень споживання, пише Bloomberg.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 18:30 у понеділок становить $ 44,87 за барель, що на $ 0,47 (1,06%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ф'ючерси на WTI на вересень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу підвищилися в ціні на $ 0,62 (1,50%), до $ 41,84 за барель.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін повідомив в інтерв'ю телеканалу CNBC у понеділок, що демократи "готові піти на компроміс", тим самим збільшуючи шанси на укладення угоди про новий пакет заходів стимулювання американської економіки в умовах пандемії коронавірусу.

Минулими вихідними президент США Дональд Трамп підписав указ, що частково повертає додаткові виплати до допомоги з безробіття для десятків мільйонів американців, які втратили роботу через пандемію коронавірусу. Згідно з указом, виплати, які складуть $ 400 в тиждень, будуть на 75% профінансовані федеральним урядом і на 25% владою штатів.

Інші укази, підписані Трампом, передбачають відстрочення платежів з податку на заробітну плату для людей, які отримують менше $ 100 тис. на рік, продовження терміну дії мораторію на виплату студентських кредитів, а також заходи з надання допомоги орендарям житла і домовласникам.

"Головне сьогодні - це прогрес з указами, - пише старший аналітик Price Futures Group Inc. Філ Флінн. - Принаймні, в економіці буде більше грошей, і це надасть нам деяку підтримку".

Крім того, оптимізм інвесторів підтримали заяви глави Saudi Aramco Аміна Нассера про відновлення попиту в Азії майже до докризового рівня, зазначають експерти.

Чистий прибуток державної компанії Саудівської Аравії в першому півріччі 2020 року склав $ 23,2 млрд, знизившись удвічі в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, випливає з повідомлення компанії. У презентації Saudi Aramco для інвесторів йдеться, що в 2021 році компанія продовжить знижувати капітальні витрати, при цьому вона не бачить впливу скорочення капвкладень на плани зі збільшення потужностей.

У центрі уваги ринків цьому тижня торгові переговори США і Китаю, під час яких, зокрема, будуть обговорюватися питання імпорту КНР енергоносіїв.

США в п'ятницю ввели санкції щодо голови адміністрації Гонконгу Керрі Лем і ще 10 осіб, пов'язаних із Гонконгом, повідомило міністерство фінансів США. Влада КНР, зі свого боку, в понеділок оголосила про введення санкцій проти 11 громадян США, включно з сенаторами Тедом Крузом і Марком Рубіо.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА