17:58 13.08.2020

"JTI Україна" програла суд першої інстанції за штрафом АМКУ, планує сплатити майже 1 млрд грн штрафу для уникнення пені

2 хв читати
"JTI Україна" програла суд першої інстанції за штрафом АМКУ, планує сплатити майже 1 млрд грн штрафу для уникнення пені

 Господарський суд Києва 13 серпня 2020 року відмовив у задоволенні позову великого тютюнового виробника "JTI Україна" щодо штрафу Антимонопольного комітету України (АМКУ), компанія продовжить оспорювати рішення в суді.

"13 серпня 2020 року Господарський суд Києва відмовив компаніям "JTI Україна" - ПАТ "Джей Ті Інтернешнл Україна" та ПрАТ "Джей Ті Інтернешнл Компані Україна" - в задоволенні позову на рішення Антимонопольного комітету №697-р від 10 жовтня 2019 року. "JTI Україна" не згодна з рішенням Госпсуду Києва й оспорюватиме його в Північному апеляційному господарському суді", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі "JTI Україна".

Водночас компанія сплатить накладені АМКУ штрафи для уникнення нарахування пені за їх несплату (близько 14 млн грн на день). Згідно з рішенням АМКУ, "JTI Україна" має сплатити 923 млн грн штрафу, з яких ПАТ "Джей Ті Інтернешнл Україна" - 434 млн грн і ПрАТ "Джей Ті Інтернешнл Компані Україна" - 489 млн грн.

"Ми вважаємо рішення суду так само необґрунтованим, як і рішення АМКУ, оскільки ми не є учасником жодних погоджених антиконкурентних дій. Ми працюємо з великим дистриб'ютором тютюнових виробів, консолідацію ринкової частки яким схвалив сам Антимонопольний комітет іще 10 років тому. І ми дуже занепокоєні тим, що АМКУ звинувачує нас у співпраці з компанією, функціонування якої в нинішньому масштабі стало результатом дій самого комітету", - заявили в "JTI Україна".

У компанії зазначили, що такі рішення АМКУ і Госпсуду Києва ставлять під загрозу існування міжнародного бізнесу в Україні, викликаючи серйозні сумніви в безпеці інвестування в Україну.

Як повідомлялося, АМКУ наклав штраф розміром 6,5 млрд грн за антиконкурентні погоджені дії на чотирьох виробників сигарет і дистриб'ютора "Тедіс Україна".

"JTI Україна" - один із найбільших виробників тютюнової продукції в Україні, входить до складу групи компаній Japan Tabacco Inc. (JTI). В Україні їй належить Кременчуцька тютюнова фабрика (Полтавська обл.). Починаючи з 1993 року компанія інвестувала в Україну понад $300 млн, створила більше ніж 900 прямих робочих місць.

Найвідомішими брендами "Джей Ті Інтернешнл Україна" є Sobranie, Winston, Camel, Glamour і LD.

Продукція реалізовується в Україні та експортується у 22 країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА