18:16 13.08.2020

Кияни за останні три місяці підвищили рівень плати за послуги ЖКГ - КМДА

2 хв читати
Кияни за останні три місяці підвищили рівень плати за послуги ЖКГ - КМДА

Станом на четвер, 13 серпня, рівень оплати спожитих житлово-комунальних послуг з урахуванням оплати боргів у Києві становить 94%, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Тобто кияни за останні три місяці підвищили рівень оплати за послуги та активніше почали розраховуватися з боргами, що накопичилися в опалювальний період. Міська влада дякує жителям міста за таке відповідальне ставлення до оплати послуг, адже належний рівень розрахунків дає змогу підприємствам працювати стабільно, вчасно оплачувати енергоносії, виплачувати заробітну плату тощо", - йдеться в повідомленні КМДА.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, Київ - місто з найбільшою кількістю споживачів житлових і комунальних послуг в Україні.

"Загалом у столиці близько мільйона особових рахунків, за якими здійснюється нарахування різних видів послуг. І на сьогодні жителі столиці демонструють належну їх оплату. Більше того, багато родин у міжопалювальний період оплачують борги, що могли накопичитися за опалювальний період, коли нарахування вищі. Провалів у платіжній дисципліні немає попри нелегкий період карантину та складний фінансовий стан для багатьох споживачів. Ми за це дякуємо людям", - сказав Пантелеєв.

Він також нагадав, що київські підприємства на період карантину не здійснюють нарахування і стягнення неустойки (штрафів, пені) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги.

"Також ми наполегливо радимо при оплаті комунальних і житлових послуг користуватися онлайн-сервісами. "Центр комунального сервісу" пропонує користуватися зручними муніципальними онлайн-сервісами для оплати за спожиті житлово-комунальні послуги, але кияни можуть обрати найбільш зручні та вигідні для себе сервіси", – зазначив заступник голови КМДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

Рахункова палата: війна, пожежі та вирубка дерев завдали Україні збитків майже на 23 млрд грн

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА