19:17 26.08.2020

Заборона на в'їзд в Україну іноземців без надання держпідтримки авіакомпаніям посилить кризу в авіагалузі

2 хв читати
Заборона на в'їзд в Україну іноземців без надання держпідтримки авіакомпаніям посилить кризу в авіагалузі

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) вважає, що 30-денна заборона на в'їзд іноземців матиме негативний вплив на авіаційну галузь країни.

"На жаль, дані заходи ще більше поглиблюють авіаційну кризу, вони призведуть до ще більшої кількості скасування і скорочення перельотів", - заявили в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі авіакомпанії.

На думку МАУ, в умовах кризи, викликаної всесвітньою пандемією, зазначені заходи Кабміну матимуть негативний вплив на авіаційну галузь України, яка зараз економічно ослаблена у відсутності будь-якої державної підтримки.

"Зараз темпи відновлення повітряних перевезень залишаються вкрай низькими і не перевищують 30% у порівнянні з 2019 роком. Щоб подолати кризу і продовжити існування, всі підприємства авіагалузі, авіакомпанії України та МАУ зокрема, були змушені вдатися до скорочення десятків рейсів, флоту і працівників", - наголошують в авіакомпанії.

У МАУ подібні скорочення називають безпрецедентною мірою в історії авіації, яка, однак, була необхідна для виживання.

Як повідомлялося, Кабмін України до 28 вересня закрив кордони для іноземних громадян.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, це обмеження не стосуватиметься осіб, що мають дозвіл на проживання, є членами міжнародних і гуманітарних місій, тим, хто в'їжджає в країну транзитом, є водієм вантажних транспортних засобів, інструктором держав-членів НАТО, культурним діячем, мають запрошення від установи культури, а також низки інших категорій осіб.

Народний депутат Олексій Гончаренко (фракція "Євросолідарність") заявив, що 30-денна заборона на в'їзд в Україну іноземців не буде поширюватися на громадян Білорусі.

Дані обмеження почнуть діяти з 00:00 29 серпня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА