15:39 30.08.2020

Вугільна галузь України безсумнівно потребує реформування і нових підходів до господарювання – прем'єр

2 хв читати
Вугільна галузь України безсумнівно потребує реформування і нових підходів до господарювання – прем'єр

 Прем'єр-міністр Денис Шмигаль привітав працівників вугільної галузі з професійним святом і при цьому наголосив на необхідності проведення реформ у галузі, повідомляється на урядовому порталі.

"Ваша професія — одна з найбільш небезпечних і водночас одна з найбільш достойних у світі. Не дарма груди кожного з вас прикрашають ордени й медалі, бо це дійсно виклик — щодня спускатися в шахту... Високо цінуємо працю гірників, мужніх і витривалих людей, професіоналів, які демонструють відповідальність і згуртованість у виконанні поставлених завдань", – сказав Шмигаль на зустрічі з гірниками в рамках робочої поїздки в м.Краматорськ Донецької області в неділю.

За словами глави уряду, вугільна галузь є однією з важливих складових паливно-енергетичного комплексу України. При цьому він наголосив, що вугільна галузь безсумнівно потребує реформування і нових підходів до господарювання.

"Неодноразові зустрічі з гірниками засвідчили нашу спільну готовність до здійснення змін з метою комплексного розв’язання проблемних питань вугледобувної галузі. Європейські умови й безпека праці, належна заробітна плата, беззбитковість вугільних підприємств — це орієнтири для нашої подальшої спільної роботи", – наголосив прем'єр.

Шмигаль також зазначив, що розробка концепції та Національної програми справедливої трансформації вугільних регіонів, впровадження пілотного проекту трансформації вугільних шахт – це кроки, які держава робить для виведення вугільної галузі з кризи. " Уряд робитиме всі ці кроки, щоб у шахтарській галузі ситуація покращувалася. Зі свого боку ми вже робимо все можливе, щоб не було боргів по зарплаті, як це було в минулі роки. Цим питанням особисто опікується президент", – зазначив глава уряду.

Шмигаль нагородив 12 працівників вугледобувних підприємств Донецької області почесними грамотами та цінними подарунками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА