07:13 03.09.2020

Мінфін оскаржить рішення Печерського райсуду в спорі ПриватБанку з Суркісами на $ 350 млн

2 хв читати
Мінфін оскаржить рішення Печерського райсуду в спорі ПриватБанку з Суркісами на $ 350 млн

Міністерство фінансів подасть апеляційну скаргу на рішення Печерського райсуду Києва про повне задоволення заяви компаній братів Суркісів про порядок примусового виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання державного ПриватБанку (Київ) обслуговувати їхні депозити, заборгованість за якими позивачі оцінюють у $ 350 млн.

"Рішення Печерського суду (...) направлено на фактичне стягнення з банку майже 10 млрд грн ($ 350 млн) і прийнято з порушенням норм процесуального законодавства", - повідомляється на сайті Міністерства фінансів у середу.

У повідомленні зазначається, що Мінфін не згоден з відповідною постановою і буде продовжувати захищати інтереси ПриватБанку, зокрема, наступним кроком є підготовка апеляційної скарги на рішення Печерського райсуду.

"Один із найбільших зашкварів в історії судової влади України відбувся сьогодні в Печерському суді у виконанні судді Вовка. Суд задовольнив заяву "британських компаній" (афілійованих з братами Суркісами), і як забезпечення позову і без розгляду справи по суті постановив стягнути з ПриватБанку близько 9 млрд грн", - написав міністр юстиції Денис Малюська в Facebook у середу.

Він уточнив, що детальний план і прогноз наступних дій учасників він планує оприлюднити 3 серпня після отримання тексту рішення.

Раніше юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що банк не планує виплачувати $ 350 млн на користь офшорних компаній, однак останні можуть звернутися до Державної виконавчої служби для примусового списання коштів з кореспондентських рахунків банку.

Як повідомлялося, у відповідній заяві компанії Суркісів просили суд точно визначити суму, яку повинен їм виплатити ПриватБанк у рамках виконання зобов'язань з обслуговування депозитів, розміщених офшорами в 2012-2014 роках (до націоналізації) на рахунках кіпрської філії фінустанови.

Окрім того, компанії просили суд надати можливість ДВС примусово стягнути з рахунків ПриватБанку відповідні кошти в разі відмови банку від їх добровільного погашення.

Згідно з позицією ПриватБанку, яку раніше повідомляв Пожидаєв, відповідні договори офшорів Суркісів вважаються на сьогодні виконаними, оскільки в 2016 році при проведенні націоналізації вони були обмінені на акції додаткової емісії як депозити пов'язаних з банком осіб.

Як повідомлялося, ПриватБанк у другому кварталі сформував резерви під юридичні ризики в розмірі 6,832 млрд грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА