21:10 04.09.2020

"Нафтогаз" має намір судитися з постачальниками через борги за відпущений газ на суму понад 24 млрд грн

2 хв читати
"Нафтогаз" має намір судитися з постачальниками через борги за відпущений газ на суму понад 24 млрд грн

НАК "Нафтогаз України" через непогашення боргів за газ, відпущений за період дії ПСО, змушений почати підготовку судових позовів для примусового стягнення боргів, повідомила компанія на сайті в п'ятницю ввечері.

"Не дивлячись на збільшення платежів у січні-липні 2020 року, борг газзбутів за природний газ для потреб населення виріс у порівнянні з початком минулого опалювального сезону на 1,116 млрд грн, з яких 0,338 млрд грн - борги РГК (Регіональна газова компанія - ІФ), і станом на 31 серпня нинішнього року склав 24,091 млрд грн, з яких 12,826 млрд грн - борг газзбутів РГК", - йдеться в повідомленні.

При цьому НАК зазначає, що газопостачальні компанії, які працюють під брендом РГК, з 1 серпня припинили здійснювати оплату газу, який вони отримали від "Нафтогазу" в рамках ПСО.

"За липень, останній місяць дії ПСО, газзбути РГК отримали від "Нафтогазу" газ для населення на 340 млн грн, але в серпні перерахували тільки 700 тис. грн", - уточнили в НАК.

При цьому на сторінці в Facebook НАК скептично прокоментувала повідомлення про рівень розрахунків газзбутів, що працюють під брендом РГК, з "Нафтогазом" в поточному році на 145%.

"Колеги 104.ua (ресурс РГК - ІФ), якщо у вас є труднощі з підрахунками власних боргів, запрошуємо вас до нашого боргового відділу, де можна знайти справжній калькулятор. Якщо ви заплатили за один місяць 0%, за другий - 45%, а за третій -145%, це не означає погашення всього боргу на 145%", - зазначила НАК.

Як повідомлялося, Асоціація постачальників енергоресурсів (АПЕ), яка об'єднує 25 ліцензіатів з постачання газу і електроенергії, цього ж дня повідомила, що рівень розрахунків з НАК "Нафтогаз України" за поставлений природний газ серед її членів за січень-липень 2020 року в середньому склав 145%.

В Асоціації пояснили такі показники розрахунками з боргів за попередні періоди.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА