11:39 08.09.2020

Ціни на кавуни в Україні досягли свого мінімуму - УПОА

2 хв читати
Ціни на кавуни в Україні досягли свого мінімуму - УПОА

Ціни на кавуни в Україні продовжують знижуватися незважаючи на завершення сезону баштанних, за останній тиждень ягода подешевшала в середньому на 20% і сьогодні відвантажується у ціновому діапазоні від 1,2 до 3 грн/кг.

Згідно з повідомленням на сайті Української плодоовочевої асоціації (УПОА), на початку вересня ціни на кавуни в Україні досягли свого мінімуму за сезон.

"Основною причиною зниження цін на кавуни є сезонне збільшення пропозиції цих ягід на ринку. Наразі завершується збір кавунів пізніх сортів в основних регіонах виробництва – Херсонській та Миколаївській областях, і виробники повідомляють, що урожай саме пізніх сортів кавунів в цьому році майже не постраждав. Відповідно, сьогодні продукція на ринок поступає без перебоїв, а пропозиція місцевих кавунів на внутрішньому ринку – на досить високому рівні", - зазначили в асоціації.

У УПОА уточнили, що під кінець сезону значних цінових стрибків у сегменті кавунів не очікується. Більшість виробників переконані, що липнева ситуація, коли основну пропозицію на ринку становила імпортна продукція, в сегменті пізніх сортів не повториться.

"Нагадаємо, що через аномально холодний травень та проливні дощі в червні, виробники втратили частину врожаю ранніх сортів кавунів. За попередніми оцінками зниження виробництва ранніх сортів кавунів досягло 50%. Відповідно, через брак пропозиції, Україна в червні вимушена була імпортувати значні обсяги баштанних культур. За перше півріччя 2020 року Україною було імпортовано 2,1 тис. тонн баштанних культур, загальною вартістю $1,97 млн. Для порівняння роком раніше закордонні закупівлі кавунів та динь були втричі нижчі, як в натуральному, так і у вартісному вираженні", - зазначили в асоціації.

Як наголосили в УПОА, незважаючи на досягнення мінімального цінового рівня за сезон, сьогодні кавуни в Україні реалізують у середньому на 65-70% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. На початку вересня 2019 року ягоду відвантажували в діапазоні від 0,9 до 1,5 грн/кг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА