10:28 09.09.2020

Держбюджет не передбачає можливості дотацій для приватних авіакомпаній на період карантину - Мінінфраструктури

2 хв читати
Держбюджет не передбачає можливості дотацій для приватних авіакомпаній на період карантину - Мінінфраструктури

Державний бюджет України не передбачає можливості дотацій приватних авіакомпаній на період карантину, повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник міністра інфраструктури України Олег Ющенко.

"Потрібно розуміти, що через карантин не тільки приватні авіакомпанії зазнали фінансових втрат. Матеріальної шкоди завдано всій авіагалузі України, і такий самий факт "має місце бути" і в авіагалузі інших країн. Бюджет України не передбачає можливості дотацій приватних авіакомпаній на період карантину. У цій ситуації в пріоритеті держави перебувають державні компанії з обслуговування повітряного простору та гарантування повітряної безпеки", - сказав він.

Заступник міністра також нагадав, що Мінінфраструктури на підставі наданих підтверджувальних документів авіакомпаній SkyUP, Windrose, "МАУ" та Azur Air Ukraine ініціювало перед Міністерством економіки компенсаційну суму за виконання евакуаційних рейсів у розмірі 107 млн грн.

"Ці кошти має бути виділено з резервного фонду на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України. Зі свого боку Мінінфраструктури подало всі необхідні документи і розрахунки. Слово за Кабміном", - наголосив Ющенко.

Як повідомлялося, наприкінці квітня 2020 року міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" сказав, що Мінінфраструктури розраховує протягом місяця виділити фіндопомогу авіакомпаніям SkyUp, "МАУ", Windrose ("Роза вітрів") і Azur Air Ukraine за здійснення евакуаційних рейсів.

Авіакомпанія "МАУ" просила в уряду України стабкредит у $50 млн у держбанку під 5-6% млн для підтримки фінансової стабільності компанії.

"І ми не говоримо, що це має бути виключно для авіакомпанії "МАУ". Я вважаю, що це одна з моделей запобігання економічній кризі в країні - забезпечити бізнес стабілізаційними кредитами з певними цільовими призначеннями", - заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" на початку квітня президент "МАУ" Євген Дихне.


Повний текст інтерв'ю буде розміщено на головній сторінці веб-сайту агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА