16:06 09.09.2020

"Нафтогаз" посилює геологічний напрям для приросту нових ресурсів вуглеводнів - топ-менеджер

2 хв читати
"Нафтогаз" посилює геологічний напрям для приросту нових ресурсів вуглеводнів - топ-менеджер

"Нафтогаз" планує сфокусувати зусилля на прирості нових ресурсів вуглеводнів і з цією метою збільшує роль геологічного напряму, повідомив директор дивізіону "Розвідка та видобування" групи Олександр Романюк в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Усе починається з геології. Ми хочемо створити найкращу в регіоні геологічну експертизу, вважаємо, що зможемо це зробити. У нас сильна геологічна школа, яку почали підкріплювати легіонерами. Зокрема, і нашими хлопцями, які працювали в західних компаніях. У нас нині новий керівник геологічного напряму, який виріс у зарубіжних нафтогазових компаніях. Але нам не потрібна експертиза заради експертизи. Ми хочемо кардинально змінити ситуацію з ресурсною базою, тому змінюємо структуру", - сказав він.

За його словами, для отримання доступу до всієї наявної геологічної інформації та напрацювань науковців група укладає угоди з НАК "Надра України", Українським державним геологорозвідувальним інститутом, Інститутом геологічних наук НАН України.

"Додатково ми залучаємо зовнішню експертизу, яка допоможе структурувати і правильніше визначити цілі. Ми створили на базі дивізіону експертну раду, до якої залучили "аксакалів", людей, які будували галузь і мають унікальні знання про українські надра", - додав Романюк.

Топ-менеджер "Нафтогазу" зазначив, що в пріоритетах групи ділянки, на яких можна приростити від 50 млрд куб. м підтверджених запасів, оскільки наявна у компанії ресурсна база не дає змоги компенсувати природне падіння видобутку.

"Умовно кажучи, якщо ми знайдемо п'ять площ, які нам дадуть по 50-100 млрд куб. м, то це означає, що потенційно, через п'ять-сім років, ми можемо вдвічі збільшити свою ресурсну базу. Приростивши підтверджені запаси, ми як компанія збільшуємо свою вартість для акціонера", - пояснив він.

Романюк нагадав, що "Нафтогаз" раніше презентував бачення та напрями, які мають дати групі можливість приростити ресурси і збільшити видобуток: глибоке буріння, нетрадиційний газ, зокрема газ із щільних колекторів (tight gas), і шельф.

"Тризуб" - це символ, який усім нам дуже подобається. Але це поки що не програма, це бачення. Адже програма повинна мати цілі, терміни, бюджети, кількісні показники. Нову програму ми наразі розробляємо. Ми хочемо нічого не забути, нічого не упустити, нічого не втратити. Глобальні цілі "Нафтогазу" вже озвучено, вони полегшують наше завдання в цьому плані. Ми маємо правильно сформувати пріоритети, які потім, звісно, підтверджуватимемо на наглядовій раді, на Кабміні", - резюмував він.

НАК "Нафтогаз України" належить 100% акцій "Укргазвидобування", яка є найбільшою газодобувною компанією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА