19:46 09.09.2020

Плани Кабміну продати ОГХК, ОПЗ, "Електроважмаш" і "Президент-Готель" до кінця 2020 року залежать від ВР

2 хв читати
Плани Кабміну продати ОГХК, ОПЗ, "Електроважмаш" і "Президент-Готель" до кінця 2020 року залежать від ВР

Уряд у плані дій на 2020 рік розглядає приватизацію до кінця року АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), ПАТ "Одеський припортовий завод", єдиних майнових комплексів ДП "Завод "Електроважмаш" і "Вугільна компанія "Краснолиманська", а також ПрАТ "Президент-Готель", якщо буде знято законодавчу заборону на проведення аукціонів з їх продажу.

"Програма пріоритетних дій уряду буде доопрацьована з Мінекономіки, Мінфіном, Мінцифрою, ФДМУ з урахуванням, у тому числі, прийнятих законів. У частині приватизації - це врахування того, що діє заборона згідно із законом", - прокоментувала ухвалений Кабінетом Міністрів у середу план пріоритетних дій на 2020 рік заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Світлана Панаіотіді у Facebook.

Вона нагадала, що діє мораторій на продаж об'єктів великої приватизації на період карантину.

"Міжвідомче узгодження - складний процес, який іноді триває місяцями, тому акт було прийнято з доопрацюванням, про що було озвучено і на урядовій нараді і на засіданні уряду", - зазначила вона.

За словами Панаіотіді, триває робота з депутатами, щоб повністю повернути приватизацію.

Проект плану, оприлюднений перед засіданням у середу, передбачав завдання Фонду держмайна до кінця року завершити продаж перелічених вище об'єктів. Як обґрунтування для таких дій названі укази президента, ухвалені у вересні та листопаді минулого року.

Проект плану також передбачав затвердження для 15 найбільших держкомпаній політики власності, індивідуального плану заходів з корпоративного управління, ключових показників діяльності наглядової ради. Йдеться про НАК "Нафтогаз України", держконцерн "Укроборонпром", НАЕК "Енергоатом", "Укргідроенерго", "Укрзалізницю", "Укрпошту", Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

У цьому списку також Адміністрація морських портів України, НЕК "Укренерго", Державна продовольчо-зернова корпорація України, Аграрний фонд, поліграфкомбінат "Україна", "Украерорух", ДАК "Автомобільні дороги України" та "Оператор ГТС України".

Як повідомлялося, з початком коронакризи Верховна Рада в березні цього року призупинила велику приватизацію, проте минулого тижня дещо пом'якшила заборону, фактично дозволивши підготовку і заборонивши безпосередньо аукціони з продажу великих приватизаційних об'єктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА