19:28 14.09.2020

Адміністрація КЗРК підвищила ставки з 1 вересня, учасники протесту вимагають більш значного підвищення і поліпшення умов праці

2 хв читати
Адміністрація КЗРК підвищила ставки з 1 вересня, учасники протесту вимагають більш значного підвищення і поліпшення умов праці

Адміністрація ПАТ "Криворізький залізорудний комбінат" (КЗРК, Дніпропетровська обл.) у рамках підписаного з працівниками підприємства меморандуму про взаєморозуміння і виконання зустрічних вимог підвищила з 1 вересня поточного року тарифні ставки і посадові оклади.

Згідно з офіційним прес-релізом КЗРК, меморандум був підписаний 10 вересня в присутності народного депутата - голови Національної профспілки гірників України Михайла Волинця після тривалих з 4 вересня 2020 року переговорів з працівниками підприємства.

У документах не зазначається рівень підвищення ставок, однак відомо, що він не задовольнив протестувальників, які вимагають підвищення зарплати до еквівалента $ 1000.. Протестувальники також вимагають поліпшення умов роботи і охорони праці.

У зв'язку з цим головне управління Держпраці в Дніпропетровській області за дорученням прем'єр-міністра з 10 вересня почало на КЗРК позапланову перевірку дотримання законодавства про працю в період з 1 січня 2013 року до 1 вересня 2020 року.

Адміністрація закликала всіх працівників підприємства припинити наражати себе на небезпеку, піднятися на поверхню і надати можливість колективу підприємства повернутися до нормального трудового процесу.

Як повідомив Волинець в інтерв'ю одному з одеських телеканалів у понеділок, працівники КЗРК вимагають підвищити і проіндексувати зарплату, дотримуватися питання охорони праці і ТБ, додавши, що раніше на підприємстві був відсутній соціальний діалог.

"Я 10 днів тому говорив з прем'єр-міністром, було рекомендовано провести переговори з адміністрацією, власником підприємства. Переговори почалися, але зайшли в глухий кут. І зараз під землею 195 людей протестують, а максимальна кількість протестувальників під землею досягала 414 людей", - констатував профлідер.

За його словами, у КЗРК два основних власники - група "Приват", і група "Метінвест", що володіють, кожний, 50% підприємства. До того ж група "Приват" управляє підприємством.

"Водночас Коломойський (бізнесмен Ігор Коломойський - ІФ) втягнув (у підприємство ІФ) Ярославського (бізнесмен Олександр Ярославський - ІФ) і документально оформили присутність чотирьох компаній Ярославського. Є тільки один вихід в даній ситуації - президент повинен дзвонити другому власнику, Коломойському", - переконаний Волинець.

Як повідомлялося, 3 вересня гірники шахти "Жовтнева" КЗРК залишилися під землею в рамках протесту, пізніше до них приєдналися працівники інших шахт підприємства. Вимоги працівників загальні: підвищення зарплат, поліпшення умов праці, повернення пільгового стажу за списками 1, 2, припинення порушень при атестації.

Агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії офіційно не прокоментували ситуацію, що склалася на шахтах.

Шахти "Жовтнева", "Батьківщина", "Гвардійська" і "Тернівська" входять до складу ПАТ "КЗРК".

КЗРК спеціалізується на підземному видобутку залізної руди.

Компанії Starmill Limited належить 99,88% акцій комбінату.

КЗРК нині керують група "Метінвест" і група "Приват".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА