10:05 15.09.2020

Microsoft шукає партнерства зі стартапами в боротьбі з Amazon за ринок хмарних послуг

2 хв читати
Microsoft шукає партнерства зі стартапами в боротьбі з Amazon за ринок хмарних послуг

Американські Microsoft Corp. та Amazon.com Inc. використовують нову тактику, щоб виграти запеклу боротьбу за ринок хмарних технологій, і залучають швидкорослі стартапи, обіцяючи допомогти з продажем їхніх послуг, пише газета The Wall Street Journal.

У понеділок Microsoft оголосила про партнерство з Abnormal Security Corp., у рамках якого стартап, що базується в Сан-Франциско та спеціалізується на гарантуванні безпеки електронної пошти, перенесе своє програмне забезпечення на платформу хмарних обчислень Microsoft Azure. Microsoft, у свою чергу, обіцяє продавати послуги Abnormal своїм великим корпоративним клієнтам. Це перша подібна угода, за повідомленням Microsoft. Компанії не розкривають фінансових умов.

Amazon також використовує партнерську модель для просування свого хмарного бізнесу. У січні компанія підписала угоду з базованою у Белв’ю, штат Вашингтон, Apptio Inc., яка розробляє хмарне програмне забезпечення для управління бізнесом. Apptio домовилася про розширення масштабів використання хмарної платформи Amazon Web Services, тоді як Amazon тепер продає послуги стартапа своїм хмарним клієнтам.

"Усі ці хмарні платформи хотіли б, щоб стартапи використовували їх як основу. Що нового - так це навмисність і слова: "Ми маємо намір бути партнерами", - зазначаж Метт Макілвейн, керуючий директор венчурної фірми Madrona Venture Group.

Партнерські угоди можуть допомогти двом технологічним гігантам підтримати зростання в сегменті бізнесу, який має вирішальне значення для їхнього фінансового стану і стає дедалі конкурентнішим, зазначає WSJ. Партнери можуть скористатися широким охопленням продажу Microsoft та Amazon, що забезпечує доступ до клієнтів, яких багатьом стартапам і дрібним підприємствам важко самостійно залучити.

За даними аналітичної фірми Gartner Inc., обсяг світового ринку публічних хмарних сервісів торік зріс на 37,3%, до $44,5 млрд. Перше місце на ньому, як і раніше, посідає Amazon Web Services, частка якого на ринку в 2019 році становила 45%, а виручка $20 млрд. За ним іде Microsoft Azure із часткою в 17,9% та виручкою на рівні $8 млрд.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА