12:43 16.09.2020

АМКУ розпочинає активний контроль ринку ЖКГ - голова комітету

2 хв читати
АМКУ розпочинає активний контроль ринку ЖКГ - голова комітету

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочинає активно контролювати діяльність на ринках житлово-комунальних послуг, заявила голова комітету Ольга Піщанська в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ситуація на них дуже чутлива для кожної сім'ї. Наприклад, наприкінці минулого року майже на чверть впали ціни на природний газ... проте теплопостачальні компанії, користуючись своїм монопольним становищем і недосконалим регулюванням, не вжили жодних заходів для зменшення вартості відпущеної теплової енергії", - пояснила голова АМКУ.

Вона зазначила, що комітет оперативно відреагував і рекомендував теплопостачальним компаніям здійснити відповідні перерахунки, і станом на червень 2020 сума заощаджених коштів уже перевищила 3 млрд грн.

За її словами, паралельно триває відповідна робота з Національною комісією, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) і Мінрегіоном над удосконаленням нормативно-правових актів у сфері теплопостачання, мета яких - запобігти зловживанням з боку монопольних утворень на цих ринках.

"Ще один напрям нашої роботи - це забезпечення таких умов проведення конкурсів із поводження з побутовими відходами, які забезпечили б реальну конкуренцію між постачальниками цих послуг, насамперед за ціною та якістю", - доповнила голова АМКУ Піщанська.

Вона уточнила, що за її дорученням територіальні відділення комітету взяли цю ситуацію під контроль на місцях.

"Там, де виконавців послуг призначили без конкурсу або були встановлені монопольно високі ціни на вивезення сміття, порушників притягуватимуть до передбаченої законом відповідальності", - наголосила голова АМКУ.


Повністю інтерв'ю з головою АМКУ читайте на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" www.interfax.com.ua

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА