15:44 16.09.2020

Стартували роботи з будівництва нового термінала і ЗПС аеропорту в Дніпрі

2 хв читати
Стартували роботи з будівництва нового термінала і ЗПС аеропорту в Дніпрі

Стартували роботи зі спорудження нового терміналу та злітно-посадкової смуги (ЗПС) аеропорту в Дніпрі, повідомила прес-служба Дніпропетровської ОДА з посиланням на її главу Олександра Бондаренка в середу.

"У регіоні відбулася справді історична подія. Будівництво аеропорту розпочалося. Він буде сучасним, безпечним і технологічним. Зможе приймати найбільші у світі літаки навіть за складних погодних умов", - цитує його прес-служба.

Адміністрація повідомляє, що нині на будівельному майданчику близько десяти одиниць техніки виконують підготовчі роботи.

"Будівництво відбуватиметься без зупинення наявного аеродрому, щоб жителі Дніпропетровської області могли почуватися комфортно. Перший етап - перенесення метеорологічного устаткування, трансформаторних підстанцій, 15 км мереж зв'язку, енергоживлення. Ці роботи дадуть змогу після завершення тендера з вибору генпідрядника негайно розпочати виконання основних будівельних робіт", - додав керівник держпідприємства "Фінінпро" Олег Тарасюк.

У повідомленні зазначається, що ЗПС аеропорту будує держава, розпорядником коштів є держпідприємство "Фінінпро". Довжина ЗПС становитиме 3,2 тис. м, вона буде обладнана сучасною навігаційною і світлосигнальною системами.

Новий міжнародний термінал і VIP-термінал у єдиному комплексі будує інвестор - українська промислово-фінансова група DCH. Термінали матимуть шість виходів на посадку. Поруч буде розташована офісна будівля для працівників аеропорту, паркінг на 1,2 тис. місць.

"Наш проект складається з кількох етапів. Перший - будівництво об'єктів інфраструктури. Другий - розвиток самого аеропорту, авіаційних перевезень, географії маршрутів. Це тривала робота, яка розпочинається паралельно з будівництва термінала. Впродовж двох-трьох років ми побачимо новий об'єкт. Він буде одним із найкращих в Україні за логістикою, компонуванням, якістю смуги", - сказав керівник проектної групи DCH із будівництва Міжнародного аеропорту Дніпропетровщини Володимир Васильченко.

Планується, що в середньому в рік аеропорт прийматиме 1,6 млн пасажирів із можливістю збільшення цього показника майже вдвічі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА