20:56 18.09.2020

Fitch підтвердило рейтинг "Кернела" на рівні "BB-" зі стабільним прогнозом

2 хв читати
Fitch підтвердило рейтинг "Кернела" на рівні "BB-" зі стабільним прогнозом

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) українського агрохолдингу "Кернел" в іноземній і національній валюті на рівні "BB-", прогноз - "стабільний".

"Підтвердження рейтингу відображає наші очікування, що "Кернел" збереже високу частку експортного прибутку (95% EBITDA у 2020 фінансовому році, що завершився в червні) і продовжить активне рефінансування боргу з термінами погашення, що настають", - йдеться в релізі Fitch у п'ятницю.

За оцінками агентства, "Кернел" покаже рекордно високий показник EBITDA у 2020 ФР у розмірі $412 млн, що буде зумовлено рекордним урожаєм насіння соняшнику в Україні та більш високими середніми цінами на соняшникову олію протягом року. З розрахунку на тонну EBITDA перевищить $90 у 2020 ФР порівняно з $62 у 2019 ФР. Очікується, що прибуток буде також підтриманий значним вкладом бізнесу з перевалки та хорошою рентабельністю в сільському господарстві.

"Ми очікуємо, що рентабельність у базовому сегменті олії нормалізується до $60-75 за тонну у 2021-2023 ФР, що приведе до зниження EBITDA сегменту. Тим не менше, прибуток має зрости у 2022-2023 ФР завдяки запуску нових потужностей та ініціативам із підвищення ефективності", - прогнозує Fitch.

В основу цього прогнозу закладені припущення про капітальні інвестиції $240-250 млн у 2020 ФР і 2021 ФР, які включатимуть інвестиції в нові потужності портових терміналів, завод із переробки олійних на Західній Україні та когенераційні станції, після чого вони знизяться до $70-80 млн на рік.

Fitch очікує також дивідендів у розмірі від $20 млн до $40 млн у 2020-2023 ФР.

"Кернел" - найбільший у світі виробник та експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт та внутрішній продаж соняшникової олії; рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах і портових терміналах.

"Кернел" завершив 2019 ФР (липень-2018 - червень-2019) із чистим прибутком $179 млн, що у 3,2 раза більше, ніж у 2018 ФР. Виручка зросла на 66% - до $3,992 млрд, EBITDA - на 55%, до $346 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА