10:14 23.09.2020

НБУ погодив Наумова на посаду головправління Ощадбанку

2 хв читати
НБУ погодив Наумова на посаду головправління Ощадбанку

Національний банк України (НБУ) 22 вересня погодив Сергія Наумова на посаду голови правління державного Ощадбанку (Київ), повідомляється на сайті центробанку в середу.

"НБУ 22 вересня 2020 року погодив кандидатуру Сергія Наумова на посаду голови правління державного Ощадбанку за результатами розгляду пакета документів та співбесіди, проведеної правлінням НБУ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, наглядова рада Ощадбанку 17 червня 2020 року затвердила на посаді голови правління фінустанови на той час голову правління Піреус Банку (Київ) Наумова, якого було обрано під час конкурсу.

За день до цього заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський висунув вимогу визнати конкурс із добору голови Ощадбанку таким, що не відбувся, і провести новий конкурс у зв'язку з інформацією про спробу підкупу членів наглядової ради банку на користь директора департаменту структурованого торгового фінансування Укргазбанку Геннадія Хелемського.

Нардеп закликав Міністерство внутрішніх справ і Службу безпеки України здійснити розслідування і визначити, чи був відправником листів Наумов, чи діючий голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Голова наглядової ради Ощадбанку Байба Апін підтвердила отримання SMS з невідомого номера з текстом, який можна тлумачити як такий, що містить корупційну складову, додавши, що про це вона поінформувала членів наглядової ради відповідно до положення про антикорупційну політику.

Апін наголосила, що на результати конкурсу це повідомлення не вплинуло, водночас результати відповідного конкурсу заблокував Печерський райсуд.

Призначення Наумова на посаду голови правління Ощадбанку стало можливим після того, як 15 вересня 2020 року Печерський райсуд задовольнив його клопотання і скасував своє попереднє рішення про забезпечення позову.

На відповідну посаду також претендували заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн, заступник голови правління ПриватБанку Галина Пахачук і заступник голови правління ПУМБ Сергій Магдич.

Ощадбанк засновано в 1991 році. Його єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 серпня 2020 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав друге місце (275,81 млрд грн) серед 75 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА