11:45 24.09.2020

Нацбанк дотримується політики плаваючого валютного курсу, гривня рухатиметься в обидві сторони - заступник глави НБУ

2 хв читати
Нацбанк дотримується політики плаваючого валютного курсу, гривня рухатиметься в обидві сторони - заступник глави НБУ

Національний банк України (НБУ) продовжує дотримуватися політики плаваючого валютного курсу, відповідно, курс гривні рухатиметься в обидві сторони, повідомив заступник глави НБУ Дмитро Сологуб.

"Повертаючись до ситуації з ринком, я гадаю, що вона чисто тактична і люди домислюють. Моя позиція залишається в тому, що ми дотримуємося плаваючого валютного курсу, і гривня рухатиметься в обидві сторони. Якщо я побачу, що з якихось причин це не відбувається, ви про це перші дізнаєтеся, я ж Twitter недарма завів", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Сологуб додав, що зміна тактики НБУ на міжбанківському валютному ринку, ймовірно, пов'язана з кадровими змінами у департаменті відкритих ринків. "Зміни в департаменті відкритих ринків, напевно, вплинули на це, тому що люди по-іншому тактично це бачать. Я ж не стою над ними. Наше завдання - щоб ринок в обидві сторони рухався", - уточнив він.

"Я можу сказати, що директор департаменту відкритих ринків - це дуже важлива позиція, роботу свою директор департаменту робив добре, з моєї точки зору, його не потрібно було змінювати", - наголосив Сологуб.

Коментуючи ослаблення гривні на міжбанку протягом 12 днів (із 29 серпня до 15 вересня, із 27,555 грн/$1 до 28,105 грн/$1 - ІФ), заступник глави НБУ наголосив, що в цьому випадку варто дивитися не на тривалість девальвації, а на її обсяг.

"Ринок має рухатися, має бути волатильність. Те, що він втрачав трохи копійок щодня - окей, обсяги змін не такі великі", - зазначив він.


Повний текст інтерв'ю з Дмитром Сологубом буде розміщено на головній сторінці веб-сайту агентства "Інтерфакс-Україна" www.interfax.kiev.ua.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА