10:26 25.09.2020

НБУ ухвалив рішення про ліквідацію банку "Аркада"

2 хв читати
НБУ ухвалив рішення про ліквідацію банку "Аркада"

Національний банк України (НБУ) 24 вересня ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку "Аркада" (Київ), повідомляється на сайті регулятора в п'ятницю.

"НБУ за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив рішення від 24 вересня 2020 №601-рш про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ АКБ "Аркада", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Нацбанк 25 серпня відніс банк "Аркада" до категорії неплатоспроможних, через зменшення нормативів капіталу менше ніж до однієї третини мінімального встановленого рівня через втрату основного активу - будівлі головного офісу та земельної ділянки за адресою вул. Ольгинська, 3 в Києві.

Згідно з повідомленням, банк надав зазначену нерухомість як заставу за кредитом, залученим пов'язаною з банком компанією-забудовником, і втратив її через несвоєчасне обслуговування боргу забудовником.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 11 вересня 2020 року почав здійснювати виплати вкладникам банку за договорами, термін яких завершився до 25 серпня 2020 року, і за договорами банківського рахунку (поточного). Більше ніж 90% вкладників банку "Аркада" (понад 5 тис. осіб) отримають вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантованої суми ФГВФО у 200 тис. грн, а що більші вклади буде відшкодовано в межах гарантованої суми. Уточнювалося, що загалом ФГВФО забезпечить виплату 285 млн грн.

АКБ "Аркада" створено в 1993 році. Власником істотної участі банку згідно з даними НБУ станом на 1 червня 2020 року є Костянтин Паливода (загальна участь 74,797%).

За даними Нацбанку, на 1 серпня 2020 року за розміром загальних активів банк "Аркада" посідав 45-те місце (1,877 млрд грн) серед 75 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА