Економіка

ЄБА побоюється можливості ухвалення змін до механізму продажу необробленої деревини без обговорення з бізнесом

Про розробку механізму продажу деревини без обговорення з бізнесом заявила Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) і закликала Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України залучити до цього процесу експертів галузі.

В асоціації зазначили, що 28 серпня на сайті Мінприроди з'явилася інформація про те, що відомство працює над змінами до постанови Кабінету Міністрів №1178, які мають оновити механізм продажу необробленої деревини.

Представники комітету деревообробної та меблевої галузі ЄБА на початку вересня звернулися з проханням до міністерства залучити її експертів до роботи над такими змінами. "Проте досі цього не відбулося, асоціація побоюється, що вищезгадані зміни можуть бути прийняті без обговорення з бізнес-спільнотою, а саме з деревообробними підприємствами - головними споживачами необробленої деревини", - зазначають в асоціації.

У ЄБА наголошують, що будь-які зміни, що стосуються роботи компаній, мають бути попередньо обговорені з представниками бізнес-спільноти.

"Ухвалення рішень, від яких залежатиме розвиток і майбутнє цілої галузі, без обговорення з представниками цієї ж індустрії є неприпустимим", - заявляють у ЄБА і наголошують, що стійкий розвиток деревообробної галузі неможливий без напрацювання оптимального механізму реалізації необробленої деревини переробникам.

Зокрема, експерти комітету мають низку важливих коментарів і пропозицій щодо змісту необхідних змін до постанови №1178. "Напрацювання збалансованого документа матиме суттєвий вплив на деревообробну галузь, адже круглий ліс є основною сировиною для переробників, і, як правило, його ціна - головна складова собівартості продукції", - зазначають у ЄБА.

З огляду на це асоціація наполягає на обов'язковому залученні широкого кола учасників, зокрема її фахівців, до обговорення механізмів продажу необробленої деревини, зокрема змін до постанови №1178, щоб забезпечити рівні умови для всіх учасників ринку та зберегти конкурентоспроможність деревообробної галузі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ