18:17 28.09.2020

Середній час перебування в готелях Одеси у 2020 році скоротився до двох-трьох діб - експерт

2 хв читати
Середній час перебування в готелях Одеси у 2020 році скоротився до двох-трьох діб - експерт

Середній час перебування гостей у готелях одеського регіону скоротився на 50% за останні декілька років і становить дві-три доби у 2020 році, повідомив засновник компанії, що управляє Ribas Hotels Group (Одеса) Артур Лупашко.

"Середня тривалість проживання гостей скорочується щороку. І загалом це не пов'язано саме з карантином або фінансовим становищем відпочивальників цього року. З року в рік змінюється динаміка подорожей. Гості хочуть побачити більше за той самий проміжок часу. Наприклад, вони не бронюють готель на тиждень, щоб відпочити в одному місці. Гості планують свою відпустку так, щоб побувати у більшій кількості місць. Це означає, що середній час бронювання готелю - приблизно дві-три доби", - розповів Лупашко у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, завантаження готелів у липні, найпопулярнішому місяці літа-2020 року, становить 37-40% для міських готелів і 73-78% - для курортних (проти 80% у 2019 році).

Водночас середня вартість номера (ADR) у сезоні-2020 значно знизилася до рекордних показників на старті літа і трохи підвищилася до кінця сезону, зазначив Лупашко.

"На старті літа номер в Одесі можна було зняти за 500 грн/добу. З часом ситуація покращилася і за підсумками літа ADR становить приблизно 1,2-1,3 тис. грн/добу", - повідомив він.

При цьому пляжні готелі категорії 4 зірки і вище поліпшили показники ADR на 8-12% порівняно з торішніми.

За даними Ribas Hotels Group, частка іноземних гостей у 2020 році значно скоротилася і становить 6-7% від загальної кількості бронювань мережі. Тим часом збільшилася кількість внутрішніх туристів.

Як повідомлялося, Ribas Hotels Group стала інвестором мережі глемпінгів Mandra і планує розширити її до 20-25 об'єктів за франчайзингом.

Ribas Hotels Group співпрацює (управління і бронювання) з 25 об'єктами готельно-ресторанного комплексу (пляжні та гірськолижні готелі, хостели та санаторії), два з яких є власними. Портфель компанії охоплює бізнес-готель Wall Street Hotel, Business Hotel Bossfor, міський міні-готель Bortoli (всі - Одеса), готельний комплекс "Річард" (Грибівка), ін.

Загальний номерний фонд мережі станом на липень 2020 року становить понад 1,5 тис. номерів у різних формах співпраці.

Ribas Hotels Group надає послуги комплексного управління, ексклюзивного бронювання, франчайзингу, проектування.

ТОВ "Рібас Хотелс Груп" створено в 2017 році. Згідно з даними Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, керівником і власником 100-відсоткової частки в статутному капіталі компанії є Артур Лупашко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА