Економіка

Ціна електроенергії для населення в поточному році не зміниться

Ціна на електроенергію для населення до кінця року залишиться незмінною, складаючи в рамках ПСО при споживанні до 100 кВт-год 90 коп / кВт-год, понад 100 кВт-год - 168 коп / кВт-год, повідомило Міністерство енергетики в понеділок.

"Міненерго і уряд неодноразово наголошували, що в умовах складної соціально-економічної ситуації ціна електроенергії для населення до кінця поточного року залишиться незмінною", - повідомляється на Facebook-сторінці Міненерго.

При цьому відомство зазначило, що ціна на електроенергію для населення не переглядалася з 2017 року і зараз є найнижчою серед всіх країн Європи, зокрема вона в 1,2-2 рази нижче, ніж у сусідніх з Україною країнах.

Як повідомлялося, в травні т.в.о. голови Міненерго Ольга Буславець заявляла про незмінність ціни електроенергії для населення в поточному році.

Розроблена урядом програма стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19 серед заходів зі стабілізації електроенергетичного сектора містить ініціативу поступового перегляду тарифів на електроенергію для домогосподарств.

Як уточнюється в доповненні до програми, розміщеному на урядовому порталі в червні, такі заходи дозволять забезпечити фінансову стабільність на ринку електроенергії.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ