11:57 30.09.2020

Нацрада реформ підтримала передання функції контролю в будгалузі третім особам - Парцхаладзе

1 хв читати
Нацрада реформ підтримала передання функції контролю в будгалузі третім особам - Парцхаладзе

Національна рада реформ на засіданні у Вінниці у вівторок підтримала передання функції контролю в будівельній галузі третім особам у рамках реформи Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ), повідомив президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

"Якщо держава не справляється з функцією контролю в будівельній галузі - її потрібно передати в приватні руки. Тільки тоді ми зможемо побороти корупцію і залучати нові інвестиції! Саме таку ідею підтримали вчора члени Нацради", - написав Парцхаладзе у Facebook у середу.

За його словами, передання функцій контролю в треті руки дасть змогу прибрати монополію і корупцію на будівельному ринку, що, у свою чергу, позитивно позначиться на інвестиційній привабливості країни і добробуті українців.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Денис Шмигаль прогнозує, що реформу ДАБІ буде завершено до кінця жовтня. Раніше уряд планував провести реформу сфери містобудування до січня 2021 року.

Президент України Володимир Зеленський 29 вересня підписав указ про створення Координаційної ради з вирішення проблемних питань у сфері містобудування як консультативно-дорадчого органу при президенті країни. Керівник Офісу президента України в місячний термін зобов'язаний внести пропозиції щодо персонального складу Координаційної ради з вирішення проблемних питань у сфері містобудування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА