13:17 01.10.2020

"Київтеплоенерго" має намір об'єднати управління столичною енергетикою в єдину систему SCADA

2 хв читати
"Київтеплоенерго" має намір об'єднати управління столичною енергетикою в єдину систему SCADA

Київ. 1 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - КП "Київтеплоенерго" (КТЕ) має намір об'єднати технологічне обладнання всіх енергооб'єктів Києва, які перебувають в управлінні КП, в єдину систему диспетчерського управління та збору даних (SCADA - Supervisory Control And Data Acquisition).

"Поступово об'єднаємо понад тисячу енергооб'єктів: це дві столичні ТЕЦ, близько 200 котелень, 21 насосна станція, теплові павільйони і пункти. Автоматизація всіх процесів управління і створення єдиного інформаційного поля підвищить якість і надійність енергопостачання столиці, а також рівень його кіберзахисту", - повідомила прес-служба підприємства.

У "Київтеплоенерго" зазначили, що до опалювального сезону 2020/2021 фахівці вже інтегрували систему SCADA в електричній частині ТЕЦ-5 і системи хімічної водоочистки. Окремі функції SCADA впроваджено на всіх енергоблоках.

На ТЕЦ-6 SCADA запрацювала в повному обсязі на енергоблоці №1 і частково на енергоблоці №2.

"Уже зараз вона фіксує й реєструє аварійні ситуації, забезпечує моніторинг температурного контролю на генераторі та на водогрійному котлі №6. У подальших планах - повне оснащення такою системою блоку №2 та створення загальностанційної автоматизованої системи управління технологічними процесами на ТЕЦ-6", - пояснили в КП.

Як повідомлялося, "Київтеплоенерго" підготувало київські ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 до нового опалювального сезону. За словами заступника голови Київської міськдержадміністрації Петра Пантелеєва, обсяг коштів на модернізацію київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 у 2020 році становитиме 230 млн грн.

Окрім цього, "Київтеплоенерго" в новому опалювальному сезоні моніторитиме стан тепломереж за допомогою дронів.

"В опалювальний сезон ця технологія прискорить пошук наявних і потенційних місць пошкоджень мереж, що дасть змогу мінімізувати незручності через відключення гарячої води й опалення", - повідомив директор СП "Київські теплові мережі" КП "Київтеплоенерго" Василь Деревицький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА