13:41 01.10.2020

Віддалений формат роботи планують залишити 40% компаній - опитування

2 хв читати
Віддалений формат роботи планують залишити 40% компаній - опитування

Віддалений формат роботи планують залишити 40% із 94 компаній-членів Американської торговельної палати (American Chamber of Commerce, ACC), у 32% немає чіткого розуміння термінів повернення на робочі місця, ще 22% готові повернутися до офісів після оголошення урядом завершення карантину.

Такі дані опитування бізнес-асоціації та компанії Deloitte.

"50% компаній зазначили, що їхній дохід скоротився через пандемію і її наслідки, однак для деяких ситуація більш оптимістична. У 20% дохід не змінився, а ще у 20% навіть зріс", - повідомив президент АСС Андрій Гундер у четвер, представляючи результати дослідження про вплив шести місяців карантину на бізнес.

Три чверті компаній не змінювали кількості співробітників за останні півроку, а 11% - пішли на скорочення штату (при цьому понад половина з них скоротили менше ніж 10% співробітників), свідчать підсумки опитування.

Понад половина респондентів (61%) зазначила, що в їхніх компаніях рівень зарплати залишився колишнім, а 23% повідомили про збільшення оплати праці. При цьому серед тих, хто скоротив зарплату (таких 12%), половина урізала її менше ніж на 20%, додав Гундер.

"51% бізнесу зазначив, що їхні компанії не скорочували інвестицій в Україну за останні півроку. Водночас 35% респондентів повідомили про скорочення інвестицій", - зазначив він.

Як повідомила директор з питань людського капіталу Deloitte Олена Бойченко, представляючи результати опитування, 35% респондентів повідомили про тестування на COVID-19 в їхніх компаніях. Хоча найчастіше це відбувається в разі необхідності, зазначила вона.

При цьому найбільшими викликами у сфері людського капіталу більшість респондентів назвали емоційне вигорання.

Говорячи про найбільш очікувані дії уряду, компанії назвали продовження потужної програми реформ (забезпечення верховенства права, міцної правової та судової системи, боротьба з корупцією, захист прав інвесторів і кредиторів, припинення олігархічних привілеїв і монополій), а також продовження співпраці з МВФ, створення економічних стимулів для збереження зайнятості та стимулювання інвестицій.

Опитування проводилося 14-25 вересня. Опитано 100 представників 94 компаній-членів АСС, з яких майже половина - СЕО, 29% - топ-менеджмент, 8% - гендиректори, по 4% - молодший менеджмент і HR.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА