16:49 05.10.2020

Наглядова рада Ощадбанку призначила Наумова головою правління

2 хв читати
Наглядова рада Ощадбанку призначила Наумова головою правління

Наглядова рада державного Ощадбанку (Київ) призначила з 3 жовтня головою правління фінустанови Сергія Наумова замість Андрія Пишного.

Згідно з повідомленням на сайті банку в понеділок, передання управління новому голові правління банку триватиме 30 днів із дати ухвалення рішення наглядовою радою (з 2 жовтня).

Як повідомлялося, наглядова рада Ощадбанку 17 червня 2020 року затвердила на посаді голови правління фінустанови на той час голову правління Піреус Банку (Київ) Наумова, якого було обрано під час конкурсу.

За день до цього заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський висунув вимогу визнати конкурс із добору голови Ощадбанку таким, що не відбувся, і провести новий конкурс у зв'язку з інформацією про спробу підкупу членів наглядової ради банку на користь директора департаменту структурованого торгового фінансування Укргазбанку Геннадія Хелемського.

Нардеп закликав Міністерство внутрішніх справ і Службу безпеки України здійснити розслідування і визначити, чи був відправником листів Наумов, чи діючий голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Голова наглядової ради Ощадбанку Байба Апін підтвердила отримання SMS з невідомого номера з текстом, який можна тлумачити як такий, що містить корупційну складову, додавши, що про це вона поінформувала членів наглядової ради відповідно до положення про антикорупційну політику.

Апін наголосила, що на результати конкурсу це повідомлення не вплинуло, водночас результати відповідного конкурсу заблокував Печерський райсуд.

Призначення Наумова на посаду голови правління Ощадбанку стало можливим після того, як 15 вересня 2020 року Печерський райсуд задовольнив його клопотання і скасував своє попереднє рішення про забезпечення позову.

Пізніше, 22 вересня, Національний банк України (НБУ) погодив Наумова на посаду голови правління Ощадбанку.

Як повідомлялося, відповідну посаду також претендували заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн, заступник голови правління ПриватБанку Галина Пахачук і заступник голови правління ПУМБ Сергій Магдич.

Ощадбанк засновано в 1991 році. Його єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 серпня 2020 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав друге місце (275,81 млрд грн) серед 75 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА