17:21 05.10.2020

Рада НБУ оголосила догану і висловила недовіру першому заступнику глави НБУ Рожковій і заступнику глави НБУ Сологубу

2 хв читати
Рада НБУ оголосила догану і висловила недовіру першому заступнику глави НБУ Рожковій і заступнику глави НБУ Сологубу

Рада Національного банку України (НБУ) під час зборів 2 жовтня оголосила догану й висловила недовіру першому заступнику глави НБУ Катерині Рожковій і заступнику глави Дмитру Сологубу, повідомляється на сайті регулятора в понеділок.

"Рада також розглянула низку організаційних і кадрових питань, зокрема за порушення розпорядчих актів НБУ, Кодексу етики працівника НБУ, правил внутрішнього розпорядку для працівників НБУ, порушення вимог КЗпП України... вирішила оголосити догану Рожковій... і Сологубу... Висловити недовіру... Рожковій... і Сологубу", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що Рада також розглянула результати діяльності та проведення внутрішнього аудиту в структурних підрозділах Нацбанку за перше півріччя 2020 року, в результаті чого констатувала відсутність критичних порушень, які могли б негативно вплинути на виконання основних функцій НБУ.

Крім того, Рада НБУ не виявила суттєвих недоліків, які могли б поставити під сумнів достовірність і цілісність фінансової звітності.

Зазначається, що за підсумками першого півріччя 2020 року оцінки ефективності внутрішнього контролю на рівнях "задовільна" і "достатня" було присвоєно 53 з 57 перевірених об'єктів аудиту (або 93%), а "недостатня" – чотирьом об'єктам (або 7%).

За підсумками вивчення аудиту Рада НБУ рекомендувала правлінню регулятора забезпечити належну роботу функції комплаєнс та організувати функціональне підпорядкування працівників структурних підрозділів, відповідальних за внутрішній контроль операційного ризику та комплаєнс-контроль, керівникам підрозділів з управління ризиками і комплаєнс відповідно.

Крім того, Рада рекомендувала посилити контроль під час ухвалення рішень щодо застосування заходів впливу на банківські установи, зокрема у сфері фінмоніторингу, і виконавську дисципліну НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА