10:31 07.10.2020

У Великій Британії з'явиться посада спецпосланника прем'єра з питань торгівлі з Україною - посол

2 хв читати
У Великій Британії з'явиться посада спецпосланника прем'єра з питань торгівлі з Україною - посол

У Великій Британії з'явиться посада спеціального посланника прем'єр-міністра з питань торгівлі з Україною, повідомила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

"Британія віднині матиме спеціального посланника прем'єр-міністра з питань торгівлі з Україною баронесу Меєр. Це є ще одним свідченням важливості, яку ми надаємо нашому двосторонньому економічному співробітництву", - написала Сіммонс у блозі в інтернет-виданні "Українська правда" в середу.

Дипломат також пояснила зміст нового договору про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство, який буде укладено між Великою Британією і Україною цього тижня.

"По-перше, він підкреслює наші спільні цінності. Обидві країни зобов'язуються обстоювати демократичні принципи, права людини та основні свободи, а також міжнародний правопорядок, який зберігає мир. Одним із принципових пунктів, зафіксованих у документі, є повне відновлення територіальної цілісності та суверенітету України", - зазначила Сіммонс.

За її словами, це також буде першою двосторонньою торговою угодою Британії з Україною, що визначає правила, згідно з якими компанії та підприємці в Україні можуть продавати свої товари та послуги у Великій Британії – та навпаки.

"Договір також охоплюватиме економічну й галузеву співпрацю в таких сферах, як енергетика, гірничодобувна промисловість, промислова політика, сільське господарство, інформаційне суспільство, навколишнє середовище та глобальні завдання боротьби зі зміною клімату", - додала британський посол.

Сіммонс вказала на можливість значного збільшення експорту для обох країн.

"Щодо фактичної двосторонньої торгівлі та інвестицій, збільшення доступності експортного фінансування, поряд із роботою щодо зняття торговельних бар'єрів та енергійним маркетингом, мають забезпечити значне збільшення експорту для обох країн. Ми бачимо можливості в секторах оборони та ядерної енергетики, у продуктах харчування та напоях, автомобілях, аерокосмічній галузі та передових сільськогосподарських технологіях – цей список можна продовжувати", - наголосила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА