14:02 07.10.2020

Ціни на хліб до кінця 2020 року зростуть на 10-15% - Всеукраїнська асоціація пекарів

2 хв читати
Ціни на хліб до кінця 2020 року зростуть на 10-15% - Всеукраїнська асоціація пекарів

Всеукраїнська асоціація пекарів (ВАП) прогнозує подорожчання хліба і хлібобулочних виробів до кінця цього року на 10-15%.

Згідно з прес-релізом асоціації в середу, чинники, що впливають на підвищення цін, дійсно є. Насамперед до подорожчання хліба призведе зростання вартості пшениці та продуктів її переробки, підвищення цін на цукор, соняшникову олію та інші інгредієнти для виробництва хліба і хлібобулочних виробів, а також девальвація гривні майже на 20% з початку 2020 року і зростання мінімальної заробітної плати, рівень якої регулює уряд.

"Загалом за таких умов є всі передумови говорити про підвищення цін на 15-20%. Проте ми проводили неодноразові наради з пекарним бізнесом, і у нас є розуміння, що вище, ніж на 10-15%, ціни не зростуть. Як мінімум, ми точно можемо говорити про найпопулярніші соціальні сорти хліба, оскільки підприємства розуміють соціальну складову цього бізнесу", - наведено слова віце-президента ВАП Юрія Дученка.

За його словами, з початку року вартість пшениці (50% собівартості хліба) зросла на 40% і лише за вересень - на 25%. Крім того, суттєво підвищилися ціни на цукор (чому, на думку Дученко, немає економічного обґрунтування), на соняшникову олію, логістичні послуги, енергоносії. Компанії також суттєво наростили витрати на запобіжні заходи, пов'язані з COVID-19.

Як повідомлялося, ВАП звернулася до Антимонопольного комітету України з вимогою розслідувати можливу монопольну змову на ринку цукру, а також порушувала питання скасування загороджувальних мит на імпорт окремих видів цукру з-за кордону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА