14:34 07.10.2020

Бізнес і далі скаржиться на затримки митного оформлення вантажів - ЄБА

2 хв читати

Компанії-члени Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) продовжують інформувати про затримки оформлення вантажів на митниці через необхідність підтвердити митну вартість, повідомила асоціація в прес-релізі в середу.

"На сьогодні компанії - члени ЄБА повідомляють, що митне оформлення вантажів відбувається з постійними затримками. Причина - питання підтвердження митної вартості. Так, за інформацією компаній - членів асоціації, рішення митних органів часто оскаржують саме через неправомірну вимоги підвищити митну вартість товарів", - повідомила асоціація.

"Європейська Бізнес Асоціація звертається до голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, міністра фінансів України Сергія Марченка з проханням довести до логічного завершення розгляд проблеми визнання митної вартості, який розпочав близько місяця тому комітет ВРУ. Сподіваємося, все ж голос бізнесу буде почуто", - йдеться в релізі.

За даними ЄБА, затримки розпочалися на початку вересня.

Як наголосили в асоціації, Верховний Суд неодноразово констатував необхідність для митниці письмово обґрунтовувати розбіжності чи недоліки в первинному пакеті документів, а також що розбіжності чи відсутність відомостей повинні мати прямий стосунок до визначення митної вартості. Технічні ж недоліки в документах, які прямо не впливають на митну вартість, - описки, дані про терміни оплати, - не можуть бути підставою для витребування документів. Окрім цього, митниця має право вимагати лише ті документи, які можуть усунути зазначені сумніви і недоліки, а не всі, передбачені законом.

"Тож справи, де митний орган неправомірно витребує додаткові документи, є завідомо програшними", - наголосили в ЄБА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА