17:20 07.10.2020

Світовий банк допоможе обміну досвідом України та Польщі у трансформації вугільних регіонів

2 хв читати
Світовий банк допоможе обміну досвідом України та Польщі у трансформації вугільних регіонів

Світовий банк спільно з Європейською Комісією посприяє обміну знаннями і досвідом між вугільними регіонами України та Польщі.

"Це може допомогти обом країнам підготуватися до енергетичної трансформації в найближчі роки. Такий обмін знаннями є частиною програми, в рамках якої країнам надається допомога в розробці та реалізації інклюзивних стратегій переходу до низьковуглецевих енергетичних систем", - пояснюється в прес-релізі СБ.

У рамках програми представники державного та приватного секторів України відвідають низку польських міст, включаючи декілька міст у Сілезії - головному вугільному регіоні Польщі. Під час візитів відбудуться зустрічі з польськими колегами з метою обміну досвідом щодо вирішення характерних для вугільних регіонів проблем трансформації, зокрема регуляторних, організаційних, економічних, соціальних, екологічних, а також питань просторового планування.

"Наш новий приклад співпраці з Національним фондом охорони довкілля та управління водними ресурсами Польщі у сфері "справедливого переходу" відображає дві основні мети поточної програми СБ у Польщі, а саме: підтримку стратегії "зеленого" зростання і накопичення знань, корисних для інших країн", - зазначив представник СБ у Польщі та країнах Балтії Маркус Гайнц.

Як повідомлялося, Міненерго України перебуває на завершальному етапі розробки концепції реформування вугільної галузі й плану заходів, а також залучено до розробки Національної програми трансформації вугільної галузі до 2030 року. Зокрема, формується методологія оцінки ефективності вугільних підприємств, аналізується економічна ситуація в областях, які підпадають під трансформацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА