19:20 07.10.2020

НБУ заперечує внесення главою подання до Ради Нацбанку про звільнення своїх чинних заступників

2 хв читати
НБУ заперечує внесення главою подання до Ради Нацбанку про звільнення своїх чинних заступників

Голова Національного банку України (НБУ) Кирило Шевченко не вносив подання до Ради Нацбанку про звільнення своїх чинних заступників, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі центробанку в середу.

"Згідно із законом (про НБУ - ІФ), заступники глави НБУ призначаються на посади і звільняються з посад Радою НБУ за поданням глави НБУ. Повідомляємо, що глава НБУ не робив подання Раді НБУ про звільнення своїх чинних заступників", - зазначено в повідомленні.

У прес-службі уточнили, наразі вакантної посади заступника глави НБУ немає - всі п'ять заступників визначені.

"Всі заступники голови НБУ працюють у звичайному режимі і виконують покладені на них обов'язки", - додали в прес-службі.

Як повідомлялося з посиланням на декларацію на сайті НАЗК, екс-директор департаменту реєстраційних питань і ліцензування НБУ (з березня до жовтня 2016 року) Олександр Завадецький претендує на посаду заступника голови центробанку.

Рада НБУ 2 жовтня вирішила винести догану і висловити недовіру першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій і заступнику голови - Дмитру Сологубу.

Як повідомлялося, 2 жовтня Рада НБУ вирішила винести догану й висловити недовіру Рожковій і Сологубу.

Раніше інформоване джерело сказало агентству "Інтерфакс-Україна", що глава НБУ Кирило Шевченко, який, згідно з посадою, також входить до Ради, голосував "за" прийняття відповідних рішень.

Водночас джерело уточнювало, що підставою для відповідних рішень стала публікація в Kyiv Post і фраза Дмитра Сологуба в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна": "Нацбанк фактично повернувся у ситуацію 2015 року, в якій він вже був, коли кредит довіри від МВФ потрібно здобувати практично "з нуля".

Як повідомлялося, 1 липня 2020 року глава НБУ Яків Смолій подав у відставку через політичний тиск. Замість нього 16 червня Верховна Рада призначила екс-голову державного Укргазбанку Кирила Шевченка.

На позачергових засіданнях 22 липня, 3 і 26 серпня відповідно Рада НБУ припинила повноваження заступників глави центробанку Олега Чурія (у зв'язку із закінченням терміну повноважень), Сергія Холода та Романа Борисенка (обоє подали заяви про звільнення за власним бажанням).

Замість них призначили екс-заступника міністра фінансів Юрія Гелетія, екс-директора департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Олексія Шабана та екс-керівника напряму з юридичної координації діяльності головного офісу ПриватБанку Ярослава Матузку, кандидатури яких подав новий глава НБУ Шевченко.

З команди Смолія в складі правління Нацбанку наразі залишилися тільки Сологуб і Рожкова.

Крім того, раніше голова Ради НБУ Богдан Данилишин радив Шевченку "визначитися з членами правління колишніх глав НБУ".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА