20:38 15.10.2020

Профільний комітет Ради пропонує обмежити застосування "ділової мети" і уточнити інші норми скандального "законопроекту №1210"

2 хв читати
Профільний комітет Ради пропонує обмежити застосування "ділової мети" і уточнити інші норми скандального "законопроекту №1210"

Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики пропонує обмежити застосування визначення "ділової мети" і застосовувати його в рамках трансфертного ціноутворення (ТЦО) і для коригувань з офшорних юрисдикцій з 2022 року.

Як повідомив глава комітету Данило Гетманцев у телеграм-каналі в четвер, відповідні норми запропоновані в оновленому законопроекті №4065 з поправками до норм, які встановлює закон №466 ("законопроект №1210").

Крім цього, пропонуються перехідні положення про облік та оподаткування нерезидентів через їх постійні представництва - до 2021 року діятимуть "старі правила", додав Гетманцев.

Оновлений законопроект, текст якого поки відсутній на парламентському сайті, також містить пропозицію уточнити норми "тонкої" капіталізації, а також перенести застосування правил "місця ефективного управління" на 2022 рік, зазначив глава комітету.

Законопроект також пропонує відтермінувати оподаткування контрольованих іноземних компаній (КІК) з 2021 на 2022 рік, в результаті чого буде продовжений пільговий період ліквідації таких компаній.

"Також уточнено, що інформація з КІК, отримана в перші два роки звітності, не може бути використана як доказ у кримінальних справах, і скасовано вимогу подання первинних документів при поданні звітності в рамках ТЦО з КІК", - додав Гетманцев, тезово викладаючи пропоновані в законопроекті норми.

Законопроект також пропонує до 2021 року встановити перехідний період для розпорядників акцизних складів, щоб ті обладнали склади лічильниками-витратовимірювачами і рівнемірами-лічильниками і зареєстрували їх у відповідному реєстрі.

"Надається суб'єктам господарювання, які здійснюють ввезення на митну територію України або реалізують паливо або метанол, право одноразово до 31 грудня 2020 (включно) без сплати акцизного податку подати заявку на поповнення обсягів залишку пального в системі електронного адміністрування реалізації палива і спирту етилового станом на 23 травня 2020 року з кожного коду палива згідно з УКТ ЗЕД і кожним акцизним складом / акцизним складом пересувним, у разі подальшого використання зазначеного в цьому пункті палива виключно для власного споживання і промислової переробки", - зазначив Гетманцев.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський 21 травня підписав скандальний закон з поправками до Податкового кодексу щодо вдосконалення адміністрування податків і усунення технічних неузгодженостей в податковому законодавстві, прийнятий 16 січня цього року. Разом з тим він зазначив на необхідності підготувати законопроект з поправками до цього закону. За підсумками консультацій з бізнесом і іншими стейкхолдерами був розроблений і прийнятий Верховною Радою закон зі змінами низки норм, однак у процесі обговорення в парламенті низка поправок, на яких наполягав бізнес, не отримала підтримку депутатів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА