11:50 19.10.2020

ВР розгляне проект держбюджету-2021 на початку листопада - Разумков

2 хв читати
ВР розгляне проект держбюджету-2021 на початку листопада - Разумков

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков прогнозує, що проект державного бюджету України на наступний рік Верховна Рада розгляне на початку листопада.

"Сподіваюся, найближчим часом він (проект держбюджету до першого читання - ІФ) буде підготовлений, і після того, як відбудуться вибори, і ми, згідно з планом графіка нашої роботи, повернемось до Верховної Ради з 3 листопада. І я впевнений, що ми зможемо розглянути цей законопроект", - сказав Разумков на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту в понеділок.

Він звернувся до профільного комітету, інших парламентських комітетів і до уряду "оперативно допрацювати "проект держбюджету на 2021 рік" для того, щоб ми ухвалили його вчасно".

"Наразі 20-го ми його не зможемо розглянути, але щоб ми скоротили терміни під час підготовки його, і ухвалення його, щоб ми в новий рік зайшли з нормальним бюджетом, наскільки це можливо у цих непростих умовах", - сказав Разумков.

Спікер пояснив, що законопроект про держбюджет на наступний рік, який планували розглянути 20 жовтня, не підготовлений до розгляду в першому читанні, і це пов'язано з непростою ситуацією з Covid-19, зокрема у Верховній Раді.

Разумков нагадав, що у п'ятницю не відбулося засідання бюджетного комітету з технічних причин, і "згідно з чинним законодавством, документ, який ми мали розглядати завтра, не готовий... тому що і народні депутати з ним ще не ознайомилися, і комітет ще не ухвалив відповідне рішення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА