12:25 19.10.2020

Національний оператор на тютюновому ринку вигідний виробникам – голова Держподаткової

2 хв читати
Національний оператор на тютюновому ринку вигідний виробникам – голова Держподаткової

Створення Національного оператора на тютюновому ринку вигідне виробникам тютюнової продукції, вважає голова Державної податкової служби Олексій Любченко.

"Я проти монополій, це завжди погано. Питання потрібно виводити в площину, кому це вигідно. І йдеться не про чиновників. У мене є відчуття, що це про виробників. Але в будь-якому разі - якщо ці дії принесуть країні податкові платежі, то чому б і ні", - сказав Любченко в інтерв'ю агентству.

Він також зазначив, що у 2020 році Держподаткова здійснила 401 перевірку зберігання й торгівлі тютюновими виробами, які належать 37 суб'єктам господарювання.

"Ми виявили, що 148 місць не вели діяльності, а також там не підтвердилася наявність залишків. А вони задекларували 195,5 млн пачок вартістю 8,8 млрд грн! За рахунок цього могли сформувати незаконний податковий кредит із ПДВ на 1,4 млрд грн. Але не вийшло", - сказав голова відомства.

Однак, за його словами, в деяких випадках співробітники податкової не були допущені до інвентаризації.

"Виробники поводяться зараз дуже гідно. Є негідні "громадяни", які не допускають нас на інвентаризацію. Це занадто самовпевнені люди, імпортери, які вирішили, що можна завезти товар, реалізувати його на внутрішньому ринку, а документи з цього товару відобразити в декларації ПДВ у вигляді залишків. Потім цей товар продається і все "згортається" - зобов'язання, кредит. Схема в тому, що товар проданий за готівку, а суб'єкт намагається отримати відшкодування нібито за залишками... Хтось придумав таку норму - відшкодування ПДВ за залишками товару", - зазначив Любченко.


Повний текст інтерв'ю буде розміщено в стрічці новин і на головній сторінці сайту агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА