16:39 19.10.2020

"Укрзалізниця" проти впровадження обмежень на пасажирські залізничних перевезень, але дотримуватиметься усіх рішень уряду

2 хв читати
"Укрзалізниця" проти впровадження обмежень на пасажирські залізничних перевезень, але дотримуватиметься усіх рішень уряду

АТ "Укрзалізниця" вважає недоцільним обмежувати роботу залізничного пасажирського транспорту в період карантину.

"З точки зору захисту громадського здоров'я і з точки зору економіки ми не бачимо в цьому сенсу. Ми максимально піклуємося про безпеку своїх пасажирів і співробітників за рахунок дотримання маскового режиму", - повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" керівник філії "Пасажирська компанія" АТ "Укрзалізниці" Олександр Перцовський.

Він наголосив, що компанія не бачить доцільності в упровадженні обмежень на роботу пасажирського залізничного транспорту й обстоюватиме цю точку зору на всіх доступних їй майданчиках.

"З нашого боку навіть у потяги приміського сполучення були направлені провідники, які контролюють дотримання маскового режиму, на вокзалах здійснюється температурний скринінг. Порівняно з альтернативою - безконтрольними маршрутками - залізничний транспорт найбільш контрольований", - наголосив Перцовський.

Він також зазначив, що тільки в організації пасперевезень далекого сполучення задіяні близько 25 тис. співробітників "Укрзалізниці", при цьому в разі скасування рейсів 70% витрат все одно залишаються на плечах компанії.

"Але я хочу наголосити, що "Укрзалізниця" повністю законослухняна компанія, і ми дотримуватимемося усіх відповідних рішень уряду і регіональних епідкомісій", - заявив він.

Як повідомлялося, раніше у зв'язку з поширенням коронавірусу АТ "Укрзалізниця" за рішенням Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій з 00:01 19 жовтня припинила продаж квитків на залізничних станціях Івано-Франківськ, Дубно, Здолбунів, Тернопіль, Хмельницький, Славута-1, Волочиськ, Дунаївці, ім. Т.Шевченка.

Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні 13 жовтня впровадив низку карантинних обмежень, зокрема щодо проведення масових заходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА