18:13 19.10.2020

Держмолодьжитло: 400 сімей за 9 міс. скористалися держпрограмами доступного житла в Україні

2 хв читати
Держмолодьжитло: 400 сімей за 9 міс. скористалися держпрограмами доступного житла в Україні

Державний фонд сприяння молодіжному житлобудівництву (Держмолодьжитло) в січні-вересні 2020 року уклав 400 договорів у рамках програм доступного житла, при цьому лише один договір було профінансовано з державного бюджету України.

"У січні-вересні-2020, усупереч украй обмеженому фінансуванню житлових програм із державного бюджету України, регіональні управління Держмолодьжитла уклали 400 договорів за програмами, що їх обслуговує фонд. При цьому фінансове наповнення програм здійснювалося практично виключно за рахунок коштів місцевих бюджетів більшості регіонів України", - повідомила прес-служба Держмолодьжитла.

Так, від початку року було надано 209 пільгових довгострокових кредитів молодим сім'ям, з яких 118 - за рахунок місцевих бюджетів, 91 - із статутного капіталу Держмолодьжитла.

Виділено також 82 пільгові довгострокові кредити іншим категоріям населення: педагогам, ученим, працівникам бюджетної сфери, внутрішньо переміщеним особам, учасникам бойових дій, які брали участь в АТО і ООС (81 - за рахунок місцевих бюджетів, один договір - за рахунок держбюджету).

У звітний період було також підписано 59 договорів про надання держпідтримки для придбання доступного житла, всі з яких були профінансовані з місцевих бюджетів.

Зокрема, за рахунок місцевого фінансування було укладено один договір за програмою здешевлення вартості іпотеки для громадян, що потребують поліпшення житлових умов (Харківське регіональне управління Держмолодьжитло), 22 договори за програмою часткової компенсації відсоткової ставки кредитів молодим сім'ям (Полтавське регіональне управління) і 27 договорів за програмою часткового відшкодування кредитів на енергоефективні заходи в житловому фонді (Полтавське регіональне управління).

У зрізі категорій громадян програмами фонду скористалися: 132 сім'ї учасників АТО і ООС і 38 сімей вимушено переміщених осіб. Решта учасників програм перебувають поза цими категоріями.

Загалом за рахунок місцевих бюджетів укладено 308 угод, 91 - зі статутного капіталу Держмолодьжитла й лише одну - за рахунок держбюджету.

При цьому голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний вважає, що зусиль виключно місцевого самоврядування недостатньо для масового забезпечення українців доступним житлом.

"Наявні показники реалізації житлових програм точно не можна назвати достатніми. Ми постійно нагадуємо відповідальним органам центральної влади про існування цієї проблеми. Сподіваємося, під час розгляду держбюджету України на 2021 рік буде враховано численні пропозиції народних депутатів про повноцінне фінансування житлових програм", - цитує Комнатного прес-служба відомства.

Він додав, що суспільство також чекає на продовження дії держпрограми забезпечення житлом молоді, термін якої минає у 2020 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА