18:45 19.10.2020

Американська торговельна палата наполягає на якнайшвидшому ухваленні закону про випуск ОВДП для розрахунків із "зеленою" енергетикою

2 хв читати
Американська торговельна палата наполягає на якнайшвидшому ухваленні закону про випуск ОВДП для розрахунків із "зеленою" енергетикою

Американська торговельна палата в Україні закликає уряд і парламент прискорити ухвалення законопроекту №4151 про випуск облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) для погашення частини накопиченої заборгованості та забезпечення поточних платежів виробників "зеленої" електроенергії.

"Палата сподівається, що Міністерство фінансів та Міністерство енергетики працюватимуть спільно з комітетом Верховної Ради України з питань бюджету з тим, щоб визначити необхідний обсяг емісії облігацій за законопроектом, який був би достатнім для покриття 40% накопиченого боргу та забезпечення стовідсоткових поточних платежів виробникам ВДЕ за серпень-грудень 2020 року", - йдеться в повідомленні палати на сайті в понеділок.

При цьому зазначено, що виконання урядом зобов'язань за меморандумом з інвесторами у ВДЕ та закону №810-IX про умови підтримки "зеленої" енергетики, що передбачає своєчасне та в повному обсязі забезпечення поточних платежів за "зеленим" тарифом, а також погашення до кінця року 40% накопиченої на 1 серпня заборгованості (близько 9 млрд грн), досі не підтвердилося на практиці.

Як повідомлялося, згідно із законопроектом №4151, внесеним до ВР депутатами фракції більшості "Слуга народу" 24 вересня, після випуску ОВДП на суму 19,6 млрд грн її буде передано як субсидію НЕК "Укренерго", щоб ця компанія змогла погасити свій борг перед ДП "Гарантований покупець" ("ГарПок"), а та - перед виробниками ВДЕ.

Рівень розрахунків "ГарПок" перед виробниками електроенергії з відновлюваних джерел енергії з початку року станом на 16 жовтня становить 36,3%.

"ГарПок" при цьому зазначає, що заборгованість НЕК "Укренерго" з компенсації "зелених" тарифів на зазначену дату сягнула 23,14 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА