15:18 20.10.2020

"Нафтогаз" вважає необґрунтованими озвучені главою Держподаткової багатомільярдні претензії

2 хв читати
"Нафтогаз" вважає необґрунтованими озвучені главою Держподаткової багатомільярдні претензії

НАК "Нафтогаз України" вважає необґрунтованими озвучені главою Державної податкової служби України Олексієм Любченком багатомільярдні претензії до компанії.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Любченко повідомив, що сума претензій до "Нафтогазу" оцінюється в 34,6 млрд грн, до яких входять "невіднесення до складу доходів визнаної Стокгольмським судом суми втраченої вигоди за операціями з транзиту газу розміром 71,86 млрд грн, або $2,56 млрд, завищення собівартості на суму податкових зобов'язань ПДВ, нарахування на операції з постачання послуг транзиту нерезидентам, ненадання "Нафтогазом" номінацій теплогенерувальним і теплопостачальним організаціям на постачання газу й невідображення такої операції у складі податкових зобов'язань за ПДВ".

У свою чергу "Нафтогаз" на своїй сторінці у Facebook зазначив, що заявлені претензії великою мірою виникли через різні трактування і юридичні колізії, які компанія неодноразово закликала усунути.

"Нафтогаз", зокрема, нагадав, що не має права продавати газ компаніям, які мають перед ним великий борг і не уклали договір на його реструктуризацію, тому звинувачення про втрату вигоди через ненадання номінацій на постачання газу таким компаніям звучать нелогічно.

Заяви про втрачену вигоду за операціями з транзиту газу також необґрунтовані, оскільки НАК за фактом отримання від "Газпрому" компенсації за рішенням арбітражу відобразив дохід і сплатив податок на прибуток і дивіденди з отриманого прибутку.

Крім того, внесення ПДВ до складу собівартості послуги транзиту не є порушенням, на що вказує отримане компанією роз'яснення від тієї ж ДПС.

"Нафтогаз" додав, що старі претензії до компанії та її керівництва в частині нібито несплати ПДВ від продажу споживачам газу, придбаного в "Газпрому", не відповідають дійсності, зокрема, нараховані податковою за цією претензією главі НАК Андрію Коболєву 8 млрд грн скасував суд.

У зв'язку з цим компанія закликала не "жонглювати величезними сумами, які нібито міг принести "Нафтогаз", хоча в природі їх, звісно, не існує".

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА