13:01 21.10.2020

Міністри країн ЄС домовилися про масштабну аграрну реформу

2 хв читати
Міністри країн ЄС домовилися про масштабну аграрну реформу

 

Країни-члени Європейського Союзу погодилися на проведення масштабної аграрної реформи.

Міністри сільського господарства країн ЄС підтримали вранці в середу компромісну пропозицію, з якою вступила Німеччина, котра головує в Раді ЄС у другому півріччі, повідомляє Deutsche Welle.

Міністр сільського господарства ФРН Юлія Клекнер заявила за підсумками дводенних переговорів, що йдеться про "системні зміни" у цій галузі. "Ми демонструємо, що більш амбітні плани в галузі екології та захисту клімату йдуть рука об руку з продовольчою безпекою і необхідною підтримкою доходів компаній", - наголосила вона.

Згідно з досягнутими домовленостями, фермери в подальшому матимуть дотримуватися більш високих екологічних стандартів. Окрім того, дрібні сільгоспвиробники підлягатимуть більш спрощеному контролю, який дасть змогу знизити адміністративне навантаження і водночас забезпечить їх внесок у досягнення екологічних і кліматичних цілей.

Кожна з країн ЄС матиме погодити щонайменше 20% прямих сільгоспвиплат за участю фермерів в екологічних програмах. Щоб ці гроші не були втрачені в разі недостатньої залученості в такі програми, передбачено дворічну "фазу навчання", зазначила Клекнер. Під час неї ці кошти може бути виділено за дотримання інших критеріїв.

Аграрні витрати - одна з найбільших статей бюджету ЄС, протягом майбутніх семи років на ці цілі буде виділено 387 млрд євро. На частку Німеччини з цієї суми припадає 42 млрд євро.

Цього року німецькі фермери неодноразово виходили на акції протесту. Зокрема, це пов'язано з тим, що багато агропідприємств країни, які виробляють екологічно чисту продукцію, змушені знову переходити на звичайні стандарти, тому що не отримують допомоги від держави. Крім того, фермери критикували заплановані владою обмеження на використання пестицидів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА