16:17 23.10.2020

Боголюбов просить суд повернути йому 33,25% акцій ПриватБанку

2 хв читати
Боголюбов просить суд повернути йому 33,25% акцій ПриватБанку

Екс-акціонер нині державного ПриватБанку Геннадій Боголюбов 15 жовтня звернувся до Господарського суду Києва з позовом до Кабінету Міністрів та ПриватБанку щодо витребування із власності держави на його користь 33,2525% (або 25,24 млн простих іменних акцій) банку.

Згідно з позовними вимогами, оприлюдненими на сайті єдиного реєстру судових рішень, Боголюбов просить суд зобов'язати Укрексімбанк виконати депозитарну операцію списання з рахунку в цінних паперах України 25,24 млн простих іменних акцій на його рахунок у депозитарній установі ТОВ "Солід Дніпро", а також зобов'язати останнє виконати зарахування цих акцій на відповідний рахунок.

Зазначається, що суд 20 жовтня вирішив залишити без руху відповідний позов екс-акціонера ПриватБанку через відсутність документів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, свідоцтва про оплату судового збору, а також доказів надіслання позивачем відповідачу копії позовної заяви з доданими до неї документами. На усунення відповідних недоліків суд надав Боголюбову п'ять днів, зазначається в ухвалі.

Аналогічні вердикти за такими самими причинами суд виніс за двома іншими позовами, у яких Боголюбов просить суд визнати недійсним із моменту підписання договір купівлі-продажу ним акцій при націоналізації та визначити розмір статутного капіталу ПриватБанку на рівні 21,26 млрд грн, або 75,92 млн простих іменних акцій номінальною вартістю 280 грн, і частку Боголюбова у ньому в розмірі 33,2525%.

Як повідомлялося, 15 жовтня Боголюбов подав ще й четвертий позов до держави (до ФГВФО і Кабміну), в предметі якого зазначається "про визнання права власності". Інформація про його розгляд поки що відсутня в єдиному реєстрі судових рішень.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ та колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови та влив у її капітал понад 155 млрд грн.

Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.

Згідно зі звітом, розміщеним на сайті ПриватБанку за підсумками діяльності за перше півріччя 2020 року, розмір статутного капіталу банку становив 206,06 млрд грн, що відповідає 735,93 млн простих іменних акцій номінальною вартістю 280 грн, 100% яких належить державі Україна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА