17:36 26.10.2020

"Укртранснафта" введе в дію ділянку нафтопроводу "Дружба" через десять років після її готовності

2 хв читати
"Укртранснафта" введе в дію ділянку нафтопроводу "Дружба" через десять років після її готовності

АТ "Укртранснафта" в максимально стислі терміни введе в експлуатацію обхідну ділянку нафтопроводу Броди-Держкордон (МН "Дружба"), будівельно-монтажні роботи на якій було завершено понад десять років тому.

Як повідомила прес-служба компанії, запуск ділянки став можливим завдяки постанові Кабінету Міністрів №985 від 21 жовтня 2020 року, якою затверджено порядок прийняття в експлуатацію I-ї і II-ї черг об'єкту "Винесення нафтопроводів Броди-Держкордон". Об'єкт було споруджено з метою мінімізації ризиків забруднення одного з найбільших водозаборів у Львівській області та західного регіону України.

Ділянка нафтопроводу Броди-Держкордон проходить уздовж русла річки Стрий, наближаючись на окремих ділянках до русла на 50 м, а також частково проходить у межах другої зони санітарної охорони Стрийського водозабору прісних підземних вод.

"У разі пошкодження нафтопроводу на цій ділянці є ризик витоку нафти і забруднення річки з попаданням нафти у споруди водозабору під руслом", - пояснюється в повідомленні.

З цієї причини "Укртранснафта" у 2006 році ухвалила рішення винести обидві нитки нафтопроводу Броди-Держкордон з другого поясу санітарної охорони Стрийського водозабору і побудувати нову ділянку нафтопроводу.

Однак, незважаючи на те, що до кінця 2008 року будівельно-монтажні роботи на об'єкті були практично завершено, проект був зупинений унаслідок змін у земельному законодавстві. Зокрема, знадобилося більше ніж десять років для оформлення права власності або користування земельними ділянками, на яких побудована нова гілка нафтопроводу.

Стрийський водозабір забезпечує питною водою понад 500 тисяч водокористувачів у Львові, Трускавці, Моршині, Стрию та Дрогобичі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА