16:13 27.10.2020

Італія, Іспанія та Польща отримали перші EUR17 млрд із фонду ЄС зі збереження робочих місць у пандемію

1 хв читати
Італія, Іспанія та Польща отримали перші EUR17 млрд із фонду ЄС зі збереження робочих місць у пандемію

Європейська Комісія виділила загалом EUR17 млрд Італії, Іспанії та Польщі в рахунок першого внеску фінансової підтримки державам-членам ЄС у рамках інструменту SURE ("Упевненість").

"У рамках сьогоднішніх операцій Італія отримала EUR10 млрд, Іспанія - EUR6 млрд, а Польща - EUR1 млрд. Після завершення всіх виплат SURE Італія отримає загалом EUR27,4 млрд, Іспанія - EUR21,3 млрд і Польща - EUR11,2 млрд", - оголосив у вівторок на брифінгу офіційний представник ЄК.

Ця підтримка у формі пільгових кредитів допоможе впоратися з раптовим зростанням державних витрат для збереження зайнятості. Зокрема, вони допоможуть покрити витрати, безпосередньо пов'язані з фінансуванням національних схем короткострокової роботи, а також інших аналогічних заходів, ухвалених у відповідь на пандемію COVID-19, зокрема для підтримки самозайнятих.

Інструмент SURE може надати фінансову підтримку до EUR100 млрд всім членам ЄС. Рада ЄС вже схвалила фінансування в рамках SURE у розмірі EUR87,9 млрд для 17 держав-членів союзу. Наступні виплати будуть проведені в найближчі місяці після випуску відповідних облігацій.

21 жовтня Єврокомісія випустила перші соціальні облігації на суму EUR17 млрд у рамках інструменту SURE: на EUR10 млрд із терміном погашення у жовтні 2030 року і на EUR7 млрд із терміном погашення у 2040 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА