19:50 27.10.2020

Ціна газу для населення на листопад підвищилася приблизно на третину порівняно із жовтнем

2 хв читати
Ціна газу для населення на листопад підвищилася приблизно на третину порівняно із жовтнем

Найнижчу ціну за кубометр природного газу населенню у листопаді, як і в жовтні, запропонувала ГК "Нафтогаз України" - 6,33 грн за кубометр, що на 1,6 грн або 34,7% вище її пропозиції попереднього місяця, такими є результати дослідження проекту "ГазПравда".

Згідно з його результатами, оприлюдненими у вівторок, всього на три копійки вище ціна газу у ТОВ "Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія" - 6,36 грн/куб. м. (у жовтні не брала участі у дослідженні). Далі в рейтингу йдуть ТОВ "Львівенергозбут" із ціною в 6,62 грн/куб. м і ТОВ "ВКФ Теплобуд" із 6,65 грн/куб. м (щодо обох компаній немає даних жовтня), а також "TAS Energy" з ціною 6,84 грн/куб. м, що на 1,35 грн вище пропозиції жовтня.

Найвища ціна у "Запоріжгаззбут" - 8,96 грн/куб. м, що на 2,11 грн, або майже на 31% більше, ніж найвища пропозиція на жовтень, заявлена ТОВ "Одесагаз-Постачання" - 6,85 грн/куб. м.

Більшість із 42 компаній, що беруть участь у дослідженні, - 28 постачальників - у листопаді запропонували ціну газу від 8 грн майже до 9 грн за куб. м, у той час як у жовтні 34 компанії із 41, яка бере участь у дослідженні, пропонували ціну в діапазоні від 6 грн до 6,85 грн/куб. м, решта - нижче.

Згідно з дослідженням, газзбути, афілійовані з облгазами, що забезпечують постачаннями більшість населення у визначених регіонах, у листопаді продовжили застосовану вперше у жовтні практику відмови від єдиної ціни.

У дослідженні наголошується, що тарифи таких газзбутів виявилися в листопаді найвищими - від 8,8 грн до 8,96 грн за кубометр (у жовтні за даними рейтингу вони становили від 6,6 грн до 6,8 грн за кубометр).

Як повідомлялося, з 1 серпня 2020 року з НАК "Нафтогаз України" зняті спеціальні зобов'язання з продажу газу для його подальшого постачання побутовим споживачам.

Згідно з моніторингом енергорегулятора, у першому кварталі 2020 року майже 69% обсягів постачання газу населенню здійснювали компанії групи "РГК", група "Нафтогаз" - 2%, інші постачальники - 29%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА