14:51 02.11.2020

Гетманцев пропонує створити у ВР міжкомітетську робочу групу для якнайшвидшого доопрацювання законопроектів про індустріальні парки

2 хв читати
Гетманцев пропонує створити у ВР міжкомітетську робочу групу для якнайшвидшого доопрацювання законопроектів про індустріальні парки

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пропонує створити міжкомітетську робочу групу для якнайшвидшого доопрацювання законопроектів про індустріальні парки.

"Хочу підтримати економічний комітет, і у нас послідовний підхід до створення індустріальних парків, ми готові надавати відповідні пільги та створювати вільні економічні зони... З урахуванням великої кількості зауважень до законопроекту, який розглядає комітет, пропоную створити міжкомітетську робочу групу, і, гадаю, ми дуже скоро відпрацюємо цей законопроект", - сказав Гетманцев на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту у понеділок.

Із проханням про прискорення розгляду законопроекту про індустріальні парки під час погоджувальної ради звернувся до колег із профільного комітету голова комітету з питань економічного розвитку ВР Дмитро Наталуха, оскільки, за його словами, цей законопроект йде у комплексі із законопроектами про "інвестнянь" та про локалізацію у промисловості.

"Сьогодні наш комітет розглядає законопроект про так званих інвестнянь, і в комплексі потроху відпрацьовуються правки до другого читання закону про локалізацію в промисловості. Ми в спілкуванні з малим і середнім бізнесом, і також чуємо про повернення до законів про індустріальні парки. Тому це комплекс із трьох компонентів, який дозволив би нам повернутися до невідкладного питання реіндустріалізації країни", - наголосив Наталуха.

Як повідомлялося, законопроекти №3724 і №3725, спрямовані на залучення інвестицій у промисловий сектор економіки шляхом впровадження стимулів в індустріальних парках, зареєстровані у Верховній Раді 23 червня.

Зокрема, пропонується звільнити резидентів ПП від сплати податку на прибуток протягом п'яти років і, за умови наявності експорту, протягом наступних п'яти років встановити сплату 50% цього податку.

Серед запропонованих стимулів також введення ставки ПДВ у 3% на імпорт обладнання та комплектуючих для облаштування ПП терміном на 10 років, мінімальної тривідсоткової ставки на імпорт сировини, напівфабрикатів і приладів за умови подальшого виробництва з них кінцевого продукту та експорту не менше ніж 50% готової продукції.

Крім цього, пропонується звільнити резидентів ПП від ввізного мита на іноземне обладнання та комплектуючі, а також відшкодовувати експортерам із резидентів ПП частину відсотків за кредитами на зовнішні постачання, зокрема 30% від суми відсотків при частці експорту 15% обсягів випуску, 50% - при експорті 30% продукції, 75% - при 50% експорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА